Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

 Οι εργαζόμενες/οι στη Συνεργατική Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ παρατηρούμε με μεγάλη προσοχή τα τεκταινόμενα στις ελληνικές φύλακες.

Παρακολουθούμε τη στάση μεγάλου μέρους της πολιτικής εξουσίας ουσιαστικά να δείχνει λατρεία προς το πρόσωπο και την πολιτική στάση του -εχθρού τους, υποτίθεται- Ερντογάν. Οι θαυμαστές της Θάτσερ θέλουν να τη μιμηθούν τυφλά, ακόμα και στην εξόντωση των κρατουμένων. Βλέπουμε να υιοθετούν την αυταρχική συμπεριφορά του απέναντι σε αγωνιστές/τριες και ομάδες αγωνιστών, ποινικοποιώντας τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες του λαού, παρεμβαίνοντας στη δικαστική εξουσία.
Σιγά σιγά γεμίζουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους και στην ανάγκη για αποσυμφόρηση να ανοίγουν τον δρόμο σε ποινικούς, με σκοπό βέβαια να τους χρησιμοποιούν όταν χρειάζεται μια «βρώμικη δουλειά»... Βλέπουμε να καταστέλλουν καταδικασμένους από την ελληνική δικαιοσύνη με μια ακόμα πιο αυστηρή ποινή. Όταν δεν καλύπτουν οι νόμοι αυτά που θέλουν να κάνουν, ψηφίζουνε νέους νόμους στο γόνατο. Κι όταν ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν ούτε με τους δικούς τους νόμους να κάνουν αυτά που θέλουν, βλέπουμε να τους παραβιάζουν χρησιμοποιώντας μεθόδους μεσαιωνικής καταστολής.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στην περίπτωση του οποίου βλέπουμε την μεθόδευση εξόντωσης πολιτικών κρατουμένων. Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού και είναι σε απεργία πείνας από 8/1/21 ζητώντας να γυρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος. Με αυτή την κίνηση η εξουσία δεν σέβεται ούτε τους δικούς της φωτογραφικούς νόμους. Τέσσερις κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης. Η λεγόμενη «Δικαιοσύνη» θεωρητικά, όπως λέει και το όνομα…έχει την υποχρέωση να απονέμει δικαιοσύνη. Στην περίπτωση αυτή, μάλλον ξέχασε και το όνομά της κατ’ εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων.