Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Αγώνας και αλληλεγγύη στον εξαφανισμένο σύντροφο Σαντιάγο Μαλντονάδο

Τι συμβαίνει όταν μέσα στη δίνη του αγώνα και της αλληλεγγύης οι σύντροφοί μας, οι αλληλέγγυοι, οι αγωνιστές, «εξαφανίζονται»;

Εδώ, στη χώρα μας, έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε συναγωνιστές και συντρόφους μας κατηγορούμενους σε δίκες, κλεισμένους σε κελιά, χτυπημένους από τα δακρυγόνα και τα γκλομπ των αστυνομικών δυνάμεων, εξοντωμένους από δικαστικούς αγώνες. Έχουμε μάθει ότι η αστική δικαιοσύνη θα παίρνει πάντα το μέρος των ισχυρών, κόντρα σε όσους δεν παρακαλούν, αλλά αγωνίζονται για όσα τους ανήκουν. Όταν όλη αυτή η βία δεν μπορεί να ανακόψει το κύμα των αγώνων, φαίνεται πως οι εξαφανίσεις αγωνιστών είναι ένα ακόμα «όπλο» στην φαρέτρα των ισχυρών. Αυτό μας μαθαίνει η «δημοκρατική» Αργεντινή, με την εξαφάνιση του αγωνιστή αναρχικού Σαντιάγο Μαλντονάδο.

Όταν οι πολυεθνικές έρχονται, μαζί έρχεται η βία και η καταστολή

Ο πολυεθνικός κολοσσός Μπένεττον έχει αγοράσει μια έκταση 2,2 εκατομμυρίων εκταρίων (έκταση περίπου όσο το κράτος του Πουέρτο Ρίκο) στην Αργεντινή που συμπεριλαμβάνει και μεγάλο μέρος των εκτάσεων όπου κατοικούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια οι ινδιάνικες φυλές Μαπούτσε. Αν και η διαβίωση των Μαπούτσε κατοχυρώνεται νομικά από το κράτος της Αργεντινής, όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλον τον κόσμο αλλά και στην χώρα μας (με την περίπτωση των Σκουριών της Χαλκιδικής), το κράτος τάσσεται με τα συμφέροντα του πολυεθνικού κολοσσού, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των κατοίκων. Στον αγώνα των Μαπούτσε ενάντια στην Μπένεττον είχε ταχθεί αλληλέγγυος και συμμετείχε και ο Σ. Μαλντονάδο, που βρισκόταν στο χωριό Που Λοφ, όταν 200 αστυνομικοί εισέβαλλαν στο χωριό, με μια βίαιη επίθεση που περιλάμβανε ξύλο με γκλομπ, πλαστικές σφαίρες, βία ενάντια σε παιδιά και γυναίκες του χωριού. Μετά από αυτήν την επίθεση ο Σ. Μαλντονάδο «εξαφανίστηκε», ενώ τελευταίες μαρτυρίες ήταν αυτές που το φέρουν να σύρθηκε από αστυνομικούς μέσα σε βανάκι τους.

Συντασσόμαστε μαζί με τους αγώνες των Μαπούτσε, αλλά και όλων των λαών της Αργεντινής και την απαίτησή τους, να εμφανιστεί ο Σ. Μαλντονάδο.
Ενάντια στις εξαφανίσεις, ως μέσο καταστολής των αγωνιστών και των κινημάτων

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή χιλιάδων αγωνιστών από τη λατινική Αμερική και όλον τον κόσμο, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη γη και στην ελευθερία

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλντονάδο Σαντιάγο

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ.

Συνέλευση Τετάρτης 16 Αυγούστου



Όσοι και όσες είμαστε Θεσσαλονίκη. Συνέλευση Τετάρτη στις 19:00 στις Ακυβέρνητες Πολιτείες (Αλ. Σβώλου 28),
Συζητάμε α) εκκρεμότητες, αν και ότι υπάρχει, για την επερχόμενη Διεθνή Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων, β) το κείμενο που μας ζήτησαν οι αργεντινοί συναγωνιστές για τον αγωνιστή που εξαφανίστηκε.