Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

9η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας


Από σήμερα (Παρασκευή 5 Οκτώβρη 2018) στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου η 9η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Για ένατη χρονιά στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου φιλοξενείται η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Ο θεσμός των Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας έχει ήδη γράψει μια ιστορία πολλών ετών, έχοντας ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας. Εδώ και 25 χρόνια, αποτελεί το έμπρακτο όραμα του κινήματος της οικολογικής γεωργίας στην Ελλάδα. Φέτος, περισσότεροι από 80 παραγωγοί, χειροτέχνες και συλλογικότητες, όχι μόνο από τη Θεσσαλία αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, συναντιόμαστε ξανά στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου στον Βόλο από την Παρασκευή 5 μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.



Η γιορτή έχει ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής με επισκέψεις από μαθητές σχολείων και δρώμενα για τα παιδιά σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το απόγευμα η ομάδα κρουστών Caracatu θα καταλήξει με πορεία στο χώρο της Οικογιορτής απο την πλατεία Αγ. Νικολάου. Θα ακολουθήσει παράσταση από την θεατρική ομάδα της Συνέλευσης Γειτονιάς του Αγ. Νεκταρίου, παρουσιάζοντας το έργο “Μικροαστικό Δίκαιο” του Π. Μάτεσι. Ακολούθως, θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ Bananaland που αφορά στον μαζικό τρόπο παραγωγής μπανάνας. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα κλείσει μουσικά με τον dj Regular στα decks της Οικογιορτής.