Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση για το κίνημα στη Γαλλία

Είμαστε όλοι Γάλλοι, και όταν λέμε Γάλλοι δεν εννοούμε απόγονοι της σύγχρονης νομενκλατούρας ούτε κατέχοντες τα αστικά δημοκρατικά αξιώματα. Είμαστε ακριβός όλος αυτός ο κόσμος που βρίσκετε στον δρόμο και έχει το θάρρος να αντιπαρατεθεί απέναντι στην εξουσία που προκειμένου να επιβάλει τις πολιτικές του κεφαλαίου δεν διστάζει να καταπατήσει το δικό της σύνταγμα.

Είμαστε όλοι αυτοί οι καταφρονεμένοι, οι μετανάστες, οι εργάτες που βλέπουν να καταστρέφονται δικαιώματα, οι μανάδες που δεν βλέπουν μέλλον για τα παιδιά τους, οι φοιτητές που παίρνουν μάστερ στην ανεργία, οι σπουδαστές που θα βγουν διπλωματούχοι άνεργοι.

Είμαστε ένα με αυτούς που είναι στον δρόμο και έχουν καταλάβει πως η επίθεση του ευρωπαϊκού  κεφαλαίου άρχισε από την Ελλάδα αλλά δεν θα σταματήσει  εδώ. Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται  χωρίς προσωπικό όφελος μα το συλλογικό.

Είμαστε Γάλλοι είμαστε μαζί σας, κουράγιο αδέλφια δεν είστε μονοί σας ερχόμαστε!!!

30/05/2016
Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ.

Ανακοίνωση αλληλεγγύης

Το  σωματείο εργατοϋπαλλήλων στην ΒΙΟ.ΜΕ. εκφράζουμε την ταξική αγωνιστική μας αλληλεγγύη στον Πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Ζαγανίδη, γνωστό αγωνιστή του εκπαιδευτικού και γενικότερα εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ο Χρήστος Ζαγανίδης είναι γνωστός όχι μόνο για τους αγώνες του αλλά και για το ήθος του και την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του από τις γραμμές των ταξικών, εργατικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που γίνονται από τις παρατάξεις της γραφειοκρατίας του συνδικαλισμού που δεν διστάζουν ακόμα και να συκοφαντήσουν συναδέλφους προκειμένου να πετύχουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις.
Σεβόμαστε απόλυτα την αυτοτέλεια κάθε σωματείου αλλά όταν επιλέγουν να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν τον πρόεδρο ενός από τα πιο αγωνιστικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας την καρατόμησή του, οφείλουμε να πάρουμε θέση.
30/05/2016
Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ