Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Πραγματοποιήθηκε χτες, 18/07/12, με επιτυχία η συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής . Η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στη χτεσινή συνέλευση που γέμισε το μεγάλο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μας δίνει αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχεια του αγώνα.

Το σωματείο του εργοστασίου, που λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και με τακτικές γενικές συνελεύσεις, παρουσίασε τις τελευταίες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Μέσα σε αυτές και την ανυποχώρητη και δίχως εκπτώσεις επιμονή τους σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο, για τον τρόπο μέσα από τον οποίο σκοπεύουν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους, καθώς και τους βασικούς άξονες λειτουργίας. Μία ακόμη από τις αποφάσεις είναι και η άμεση έκδοση κουπονιού οικονομικής ενίσχυσης για της στήριξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ταυτίζεται με τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων που είναι:

Να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, ως μόνη λύση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Στηρίζουμε το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που μέσα από δύσκολες συνθήκες, απλήρωτοι από τον Μαίο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης, παλεύουν να διατηρήσουν το εργοστάσιο ζωντανό και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνίζονται να κάνουν πράξη πως εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς αφεντικά.
Αγωνιζόμαστε μαζί τους να αποδείξουμε πως αν δεν μπορούν αυτοί, τότε εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς, και θα τα καταφέρουμε!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η χτεσινή συνέλευση κατέληξε σε άμεσες δράσεις για τη προώθηση του αγώνα των εργαζομένων:

1. Τη Παρασκευή 20/7 μοίρασμα κειμένων του σωματείου και της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην έξοδο της πόλης προς Χαλκιδική και τα διόδια των Μαλγάρων.
2. Τη Δευτέρα 23/7 το πρωί, κλιμάκιο των εργαζομένων μαζί με μέλη της πρωτοβουλίας να επισκεφτούν τη Βιομηχανική Ζώνη της Σίνδου, με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τον δίκαιο αγώνα που δίνεται στη Βιομηχανική Μεταλλευτική και να ζητήσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργατών.
3. Να αναρτηθούν σε κάθε αερογέφυρα εξόδου της πόλης πανό, καθώς και στις κεντρικές στάσεις των αστικών συγκοινωνιών. Να εκδοθούν αφίσες της Πρωτοβουλίας, με τα βασικά συνθήματα του αγώνα.
4. Για τις οικονομικές ανάγκες των άμεσων αυτών δράσεων, δημιουργήθηκε ένα ταμείο της Πρωτοβουλίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις εργατικές κινήσεις και σχήματα,  τις συνελεύσεις γειτονιάς, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης να στηρίξουν με κάθε μέσο τον δίκαιο αγώνα των εργατών. Να πλαισιώσουν την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και τον κοινό μας αγώνα.

Καλούμε σε νέα συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/8 19.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ολύμπου & Αριστοτέλους) για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας.


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Θεσσαλονίκη 19/07/12

email επικοινωνίας: protbiometal@gmail.com

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ: Τα εργοστάσια ανήκουν στους εργάτες!


Η Πρωτοβουλία για το Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών στηρίζει τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ (θυγατρικής της ΦΙΛΚΕΡΑΜ-ΤΖOΝΣΟΝ) που σε συνθήκες χρεοκοπίας της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας παλεύουν για την επαναλειτουργία της μονάδας κάτω από τον έλεγχο και τη διοίκηση των ίδιων των εργαζομένων.

Τα μνημόνια και η καπιταλιστική χρεοκοπία έχουν ήδη σπείρει βιομηχανικά πτώματα παντού με χιλιάδες εργάτες εγκλωβισμένους σε πτωχευτικές διαδικασίες, σε καθεστώς ομηρίας, καθώς οι εργοδότες εγκατέλειψαν τις επιχειρήσεις αφήνοντας τους εργάτες σε ένα γιγαντιαίο εργασιακό κενό: Δεν είναι εργαζόμενοι, δεν είναι άνεργοι, με επισχέσεις εργασίας, απλήρωτοι. Οι έχοντες την ευθύνη των εταιριών στα ΔΣ, για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και την ατομική τους περιουσία, καλύπτονται πίσω από τη δαιδαλώδη νομοθεσία, τα αστικά δικαστήρια, τις χρονοβόρες πτωχευτικές διαδικασίες και συνήθως με καλοπληρωμένους δικηγόρους. Τις περισσότερες φορές, σε αντίθεση με τους εργάτες, έχουν να ζήσουν πλουσιοπάροχα αυτοί και τα τρισέγγονά τους.

Τα δυσθεώρητα χρέη των εργοδοτών στο δημόσιο (ΙΚΑ, εφορία κλπ) φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εργαζομένων. Τα χρήματα των φορολογουμένων που πήραν τη μορφή επιδοτήσεων αναπτυξιακών νόμων…εξαφανίζονται συνήθως στις τσέπες των μετόχων. Τα χρέη τους στις τράπεζες ξαναφορτώνονται στους εργαζόμενους με τα επιτόκια καρμανιόλες. Τα χρέη τους προς άλλες μικρότερες επιχειρήσεις, σπρώχνουν ακόμα περισσότερες στην άβυσσο της χρεοκοπίας και σε επιπλέον απολύσεις, ενώ ολόκληρες περιοχές …. σβήνουν κυριολεκτικά από τον παραγωγικό χάρτη. Με ελάχιστα ίδια κεφάλαια, αρκετά κονέ στα υπουργεία για επιδοτήσεις και δουλειές αλλά και άφθονο τραπεζικό δανεισμό, η ελληνική αστική τάξη έφτιαξε τη βιομηχανία της που κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος στο πρώτο φύσημα της κρίσης.

Τα αιτήματα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕΤ είναι ώριμα από καιρό. Παρά τη μορφή τους, θέτουν ένα κομβικό ερώτημα: Ποια κοινωνική τάξη θα έχει την εξουσία; Ποιος θα οργανώσει τη παραγωγή, ποιος θα χρηματοδοτήσει, ποιος θα ρυθμίσει τη διανομή; Το πολιτικό αίτημα για τη θέσπιση νόμου περί συνεταιρισμένων και αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων μπορεί είτε να τεθεί μέσα στον καπιταλισμό (που έχει χρεοκοπήσει) αλλά ο οικονομικός στραγγαλισμός είναι βέβαιος και δυνατός κάθε στιγμή ή έξω από αυτόν με τη πλήρη απαλλοτρίωση όλων των καπιταλιστών από την εξουσία των εργατικών συμβουλίων, γεγονός που  επιλύει μονομερώς τα ζητήματα ιδιοκτησίας (χωρίς τη συναίνεση των αφεντικών & χωρίς αποζημιώσεις)  και τα ζητήματα χρηματοδότησης (χωρίς την άδεια του αστικού κράτους ή των τραπεζιτών) στη βάση μιας ενιαίας κεντρικής και εθνικοποιημένης τράπεζας κάτω επίσης από τον έλεγχο των εργαζομένων.

Πρωτοβουλία για το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ Μαγνησίας

http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/

mail: kentroergaton@gmail.com

Ανακοίνωση


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΟΛΟΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΠΟΨΕΙΣ . ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ!! 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΣΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΒΙΑ!

ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΑ ΥΓΙΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ! 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ