Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου από το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

Δελτίο Τύπου

Στις 2/6/15 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης. Σε αυτήν συμμετείχαν εργαζόμενοι από σειρά κλάδων που βρίσκονται σε αγώνα καθώς και αγωνιστές αλλά και συλλογικότητες του κινήματος. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν:

  • Η αναγκαιότητα κοινής δράσης και κινητοποιήσεων απ' την πλειοψηφία της κοινωνίας για να απαντήσουμε στη ζοφερή πραγματικότητα, αλλά και ότι ετοιμάζεται ενάντια στις ζωές μας.
  • Τα προβλήματα που ανακύπτουν από τον αντεργατικό νόμο που εφαρμόζεται στην περίπτωση της ΕΡΤ, που πηγαίνει την κατάσταση εκεί πολύ μακριά από τη δηλωμένη θέληση της συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3 καθώς δεν ενσωματώνει κανένα από τα βασικά αιτήματα τους.
  • Οι δυσκολίες που εμφανίζονται από τις προκλητικές αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ και τρόποι απάντησης από την πλευρά μας.
  • Το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ που κόστισε τη ζωή 4 αδερφών μας εργατών. Αποφασίστηκε να στηρίξουμε καμπάνια ενημέρωσης για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τις ευθύνες που έχουν εργοδοσία και κράτος. Ακόμη για συμβολικούς λόγους στην πορεία της Πέμπτης 4/6 θα προπορεύεται πανό με κεντρικό σύνθημα που θα αφορά το έγκλημα στα ΕΛΠΕ.
  • Συνεχίζουμε την καμπάνια ενίσχυσης του Καραβανίου και των "απο τα κάτω" εργατικών και κοινωνικών αγώνων με στόχο στην πανελλαδική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 21/6 στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ να προχωρήσουμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους της πόλης στη διαδήλωση 4/6, Πέμπτη, 7 μμ από την Καμάρα. 
Βγαίνουμε στον δρόμο κόντρα στην ανάθεση και την υποταγή.

Νέα συνέλευση του Καραβανιού Δευτέρα 8/6 7μμ στην ΕΡΤ3.

Δεν διαπραγματευόμαστε τις κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες.
Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα.

Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

Πανό που αναρτήθηκε στην ΕΡΤ3

Δεύτερη ανακοίνωση του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ. για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ.

05/06/15

Το ατύχημα στα ΕΛΠΕ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων που προκύπτουν από τη μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων ασφάλειας και την εντατικοποίηση της εργασίας από τους εργοδότες με σκοπό την εκμηδένιση του κόστους. Την εγκληματική ασυδοσία των εργοδοτών έρχεται να καλύψει η κρατική αδράνεια και αδιαφορία απέναντι σε συνθήκες εργασίας που θέτουν την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων σε κίνδυνο. 
. 

Δυστυχώς το πόρισμα για το ατύχημα δεν πρόλαβε τους εργάτες ζωντανούς, χάθηκαν τέσσερις ζωές συνανθρώπων μας χωρίς να βρουν  καν την αιτία του ατυχήματος  και φυσικά χωρίς να λογαριάζουν τις ζωές όταν πρέπει να ρίξουν το κόστος εργασίας. Ε

μείς λέμε πως είναι δολοφονία και οι ένοχοι είναι με όνομα και διεύθυνση , δεν περιμένουμε να μας σκοτώσουν όλους μας, αντιδρούμε, βγαίνουμε στον δρόμο και φωνάζουμε δυνατά  πως φτάνει πια!!!

Τα αφεντικά είναι καλά … στο  να μας δολοφονούν . και καλούμε όλο τον κόσμο στην αυριανή διαμαρτυρία μαζί με το καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης να το φωνάξουμε όλοι μαζί και ποιο δυνατά .

Σωματείο εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟ.ΜΕ.