Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ενημερωτικό δελτίο


Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης η συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιο.με. με συμμετοχή των εργαζομένων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων και ατόμων, όπου το σωματείο ανακοίνωσε τις αποφάσεις της τελευταίας του συνέλευσης και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Καθώς οι εργαζόμενοι μέσω της γενικής τους συνέλευσης επικύρωσαν για μία ακόμη φορά την ομόφωνη απόφασή τους να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο ανεξάρτητα από την όποια αντίδραση-απάντηση της κεντρικής πολιτικής εξουσίας και του υπουργείου, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης αποφάσισε να δρομολογήσει την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου για την ευρύτερη δημοσιοποίηση του αγώνα και της εξέλιξής του το αμέσως επόμενο διάστημα. Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί η δράση του σωματείου και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης ξεκινώντας από το πανελλαδικό καραβάνι αγώνα & αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε 12-15 Οκτωβρίου και θα απευθυνθεί κάλεσμα στήριξης και έμπρακτης αλληλεγγύης στην απόφαση των εργατών να προετοιμάσουν το εργοστάσιο για να ξεκινήσουν την παραγωγή, όπως ακριβώς ήταν η αρχική τους πρόθεση και κατεύθυνση. Στο ίδιο πλαίσιο εξώστρεφης δράσης και προπαγάνδισης προσανατολιζόμαστε στην οργάνωση μιας μηχανοκίνητης πορείας την εβδομάδα αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου, έτσι ώστε με την παρουσία μας στους δρόμους της πόλης να ενημερώσουμε όλους τους άνεργους και εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης για τον αγώνα της Βιο.με. και για την αποφασιστική μάχη που θα δοθεί μόλις ανάψουν οι μηχανές του εργοστασίου στα χέρια των εργατών.

Σε πείσμα των καιρών, των νέων μνημονίων και του εφιάλτη που έχουν ετοιμάσει για εμάς, οι αγωνιστές εργάτες της βιομηχανικής μεταλλευτικής και όλοι οι αλληλέγγυοι που βρισκόμαστε πλάι τους αυτή την μάχη θα τη δώσουμε και στη Βιο.με. και σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς  που η ανάγκη επιτέλους απαντά στην εκμετάλλευση με την φωνή της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αυτοδιαχείρισης.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.