Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Απολογισμός 1ης ΜΑΗ


Η φετινή πρωτομαγιά στην Θεσσαλονίκη μας έδειξε πως όταν οι αγώνες βάζουν μπροστά το πρόσημο της τάξης μας και έναν σκοπό, μπορούμε να βρούμε κοινές διαδρομές, που ίσως μας εμποδίζουν να το κάνουμε όταν ακλουθούμε αλλά κανάλια.

Η ενωτική συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα και το ενιαίο γλέντι στα γρασίδια της Αριστοτέλους μας απέδειξαν πως αν εμείς θέλουμε μπορούμε και μάλιστα πολύ καλύτερα. Είδαμε με τα μάτια μας την ανάγκη συνεύρεσης, συνδημιουργίας και συνομιλίας των ταξικών δυνάμεων της πόλης μας.

Κρατούμε σαν παρακαταθήκη αυτό που γεννήθηκε την πρώτη του Μάη του ’18 για τη συνέχιση των αγώνων σε όλα τα επίπεδα, είτε είναι κοινωνικοί είτε είναι εργατικοί. Και επανερχόμαστε με νικηφόρα διάθεση περνώντας σε όλη την κοινωνία τους εργατικούς αγώνες και βάζοντας ταξικό πρόσημο στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.

Η εναλλακτική στο νέο κοινωνικό καθεστώς που μας επιβάλουν είναι η νικηφόρα πορεία μας από εδώ και πέρα.

Οι ενωτικές ενέργειες είχαν τα εξής αποτελέσματα:
ΕΞΟΔΑ
ΕΣΟΔΑ
Μπύρες/ποτά/πάγος
830,3 €
Σουβλάκια (ΝΑΡ)
141 €
Ήχος
150 €
Κουζίνα (Room 39)
300
Πανό/χρώματα
25 €
Μπαρ (πρωτοβουλία αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ, εργατικό ιατρείο στη ΒΙΟΜΕ, ομάδα φοιτητ(ρι)ών για την αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ, κουτί ενίσχυσης)
1621,3 €
ΣΥΝΟΛΟ
1005,3 €

2062,3 €
ΥΠΟΛΟΙΠΟ
1057 €

Εισήγηση του ΕΙΒ για την εκδήλωση "Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΣΤΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ"

Το παρακάτω κείμενο τυπώθηκε και μοιράστηκε στην Εκδήλωση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής
Σχετικό Βίντεο




Το Εργατικό Ιατρείο στη ΒΙΟ.ΜΕ είναι μία αυτοδιαχειριζόμενη, αντιιεραρχική, αυτόνομη και αμεσοδημοκρατική δομή Πρωτοβάθμιας Ολιστικής και Συνθετικής Φροντίδας Υγείας όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν στην εργασία.
Εγκαθίσταται μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ, εγκαινιάζεται το Δεκέμβρη του 2015 και ξεκινάει τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2016 στην κατεύθυνση ότι εμείς, οι καθημερινοί άνθρωποι, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική παρά να πάρουμε, μαζί με την εργασία, και την υγεία στα χέρια μας.