Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κείμενο απο το κατηλειμένο εργοστάσιο ΙΜΠΑ προς τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ

Το παρακάτω κείμενο διαβάστηκε στην ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ που διοργανώθηκε στο Μικρόπολις στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα. Είχε προηγηθεί αντίστοιχο κείμενο αλληλεγγύης από τη ΒΙΟΜΕ πρός τους εργάτες και τις εργάτριες της ΙΜΠΑ που διαβάστηκε σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Αργεντινή την προηγούμενη εβδομάδα. 

http://1.bp.blogspot.com/_M0RD-UAbVzI/SxyLN9Jzv8I/AAAAAAAAALQ/VlBSZt8a1pY/S1600-R/Logo+F%C3%A1brica+Centro+Cultural.jpg

Μπουένος Άιρες, 16η Δεκεμβρίου 2013

Προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Βιο.Με.

Από την Αργεντινή, από την ΙΜΠΑ, μια εταιρεία κατειλημμένη από τους εργαζομένους, σας στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς. ΜΑΖΙ, εσείς από εκεί και εμείς από εδώ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική απαλλοτρίωση των χώρων εργασίας μας.

Οι 300 εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην παραγωγή, την εκπαίδευση, την επικοινωνία και τον πολιτισμό που αποτελούμε την ΙΜΠΑ, βρισκόμαστε επίσης αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία μιας διεφθαρμένης δικαιοσύνης και των ανωτάτων δικαστηρίων που κάνουν τα στραβά μάτια όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αφού όμως δεν δεχόμαστε το ΟΧΙ ως απάντηση θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε μέχρι την επίτευξη αυτού του στόχου.

Γιατί όπως θα έλεγε και ο Τσε Γκεβάρα, «ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται» και ούτε εσείς ούτε εμείς θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα, αφού είναι ένας αγώνας δίκαιος.

Εμπρός σύντροφοι και συντρόφισσες! Δύναμη!

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΜΠΑ - Λα Φάμπρικα»
Αλίσια Ουνσάλου

Βραδιά αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ (Θεσσαλονίκη)Η ομάδα αλληλεγγύης της ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑΣ σας καλεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 μετά τις 21:00 να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε με αλληλεγγύη.
Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο συνεταιριστικό - εργασιακό εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ και τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν προς ενίσχυση του.
Στον χώρο θα διατίθενται τα προϊόντα της ΒΙΟ.ΜΕ μπλούζες για οικ. ενίσχυση,  καθώς και το Ημερολόγιο "Κλίκ στην Αλληλεγγύη" για την ενίσχυση των αλληλέγγυων δομών της πόλης.
Τιμή πρόσκλησης: 5 ευρώ με μία μπύρα Henninger ή ένα ποτήρι κρασί.

*Θα μας συντροφέψουν και οι  γνωστοί μεζέδες της Ετεροτοπίας!

Μαζί μας οι "Χρυσούν απίδιον'' , με σαντουροβιόλια!
Παίζουν: Περικλής Βραχνός, βιολί
Χρήστος Κοσμάς, κιθάρα/φωνή
Βαγγέλης Πασχαλίδης, σαντούρι/φωνή
Σας περιμένουμε Όλες και Όλους!