Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Ο κορωνοϊος και το lock dοwn αφορμή για καταστολή και αλητεία;

Στις 30/03/20 και εν μέσω του πρώτου κύματος κορωνοϊου και lock dοwn, η διοίκηση με κάτι “πρωτοπαλίκαρα” της ΔΕΗ, μαζί με τα άλλα “νομιμόφρονα παλικάρια”, τους ΜΑΤατζήδες, ήρθαν σαν τους κλέφτες αξημέρωτα για να κόψουν το ρεύμα από τους αγωνιζόμενους/ες για το μεροκάματο, εργαζόμενους/ες της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Τους ίδιους ΜΑΤατζήδες που εκθέτει ακόμα και η έρευνα η οποία έγινε για λογαριασμό της βουλής (που τα κάνει γαργάρα ο υπουργός ΠΡΟΠΟ που παρήγγειλε την έρευνα).

Το έκοψαν και μετά τάχα έδειξαν ενδιαφέρον για επανασύνδεση και για να πάρει κάποια χαμένα χρήματα η καταχρεωμένη – από μεγάλα κόμματα, μεγαλοβιομηχάνους και προέδρους μεγάλων ομάδων – ΔΕΗ.

Εμείς οι εργαζόμενοι/ες, από μεριάς μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για την επανασύνδεση του ρεύματος. Επιπλέον, κάναμε και πρόταση για μέρος των χρεών που ήμασταν πρόθυμοι να αναλάβουμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε το μεροκάματο και να ταΐσουμε τις οικογένειες μας που τόσο υπέφεραν με τις πολιτικές πρακτικές που ακολουθήσατε,κάποιες φορές χωρίς καν να διαβάζετε τι ψηφίζετε, όπως παραδέχεστε και οι ίδιοι. Μας καταστρέψατε μια φορά όταν μας βάλατε στα μνημόνια. Χάσαμε τις δουλειές μας και μείναν τα παιδιά μας νηστικά.

Όταν προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε τα μεροκάματα μας – ενώ είχαμε στριμώξει την πρώην πρόεδρο της εταιρίας χρεώνοντας την πάνω από εκατό μήνες φυλακή – εσείς επεμβήκατε και μετατρέψατε την φυλακή σε κοινωφελή εργασία, λες και τα δικά μας μεροκάματα θα αναλαμβάνατε να τα πληρώσετε εσείς ή τα λεφτά που χαρίζατε νομίζατε πως ήταν δικά σας. Μας χτυπάτε συνεχώς κάνοντας ιδιαίτερες προσπάθειες για να μην βρεθούμε στο δικαστήριο και υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία. Προσπαθήσατε να μας υποκλέψετε με κοριούς, σε ανοιχτές διαδικασίες, εκεί που έχουμε για σύμμαχο μας την κοινωνία. Όταν ήρθαμε να μιλήσουμε θεσμικά με την υπουργό μας δείρατε. Όταν ο υπουργός εργασίας μας δέχτηκε και έδωσε εντολή για εύρεση λύσης κόψατε και το ρεύμα!

Αυτή η πρακτική βέβαια έγινε και σε άλλους αγώνες που εξελίχθηκαν αυτό το διάστημα, όπως οι Σταγιάτες (προσπαθήσατε να τους κόψετε το νερό Μεγάλη Παρασκευή), καταλήψεις, κ.α.. Χτυπώντας πάντα σε στιγμές που ήταν δύσκολη η αντίδραση.

Η εκμετάλλευση της κρίσης της πανδημίας από την εξουσία, που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τον κορωνοϊό για τις επιθέσεις απέναντι στις εστίες αγώνα, κορυφώνεται με την αυταρχική απαγόρευση της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τη 17η Νοέμβρη όλες και όλοι είδαμε εικόνες αστυνομοκρατίας που μας θύμισαν τα χρόνια της χούντας – μία χυδαία επίδειξη ισχύος με παρέλαση από αύρες, άπειρη αστυνομία, συλλήψεις, αμέτρητες προσαγωγές, ξύλο, χημικά.

Ενάντια την κανονικότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν, καλούμε σε επαγρύπνηση την κοινωνία που είναι δίπλα μας.

Δίπλα σε κάθε αγώνα που έχει το δίκιο με το μέρος του.

Δίπλα σε κάθε υπεράσπιση του δικαιώματος σε μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Δίπλα σε πιο ποιοτική και ασφαλή ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΜΜ.

Καλούμε την κοινωνία να βρεθεί στο εργοστάσιο για την υπεράσπιση του δικαιώματος να μπορούμε να παράγουμε με κανόνες που βάζει ο κοινωνικός έλεγχος για ποιοτικά προϊόντα και μάλιστα όταν τα προϊόντα αυτά αφορούν την προσωπική και οικιακή υγιεινή, που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος σε συνθήκες πανδημίας.

Αντέχουμε στα χτυπήματα αλλά ενημερώνουμε: Καταστραφήκαμε μια φορά. Καταφέραμε με τον αγώνα μας να σταθούμε στα πόδια μας ξανά και να θρέψουμε τις οικογένειες μας. Μια δεύτερη καταστροφή, με υπαιτιότητα σας, θα μας μετατρέψει σε λυσσασμένες σκύλες μάνες που στην υπεράσπιση των κουταβιών μας μπορεί να καταξεσκίσουμε όποιον πάει να μας κάνει κακό.

Οι εργαζόμενες/οι της συνεργατικής ΒΙΟ.ΜΕ καλούμε όσες/όσους μας στηρίζουν αγοράζοντας προϊόντα, αλλά και αυτές/ούς που δεν τα έχουν δοκιμάσει ακόμα, με βαθιά ενσυναίσθηση της ευθύνης που έχουμε εν μέσω πανδημίας (παράγοντας προϊόντα πρώτης ανάγκης) να περάσουν από το εργοστάσιο.

Θα δεχόμαστε κόσμο (τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και φορώντας μάσκα) από τις 07:00 έως και τις 15:00 καθώς και κατά τη διάρκεια της φύλαξης, αλλά μόνο μετά από παραγγελία μέσω e-shop.

Αγωνιστικά αλληλέγγυα εργαζόμενοι/εργαζόμενες στη Συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ