Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (για τα 5α γενέθλια της ΒΙΟ.ΜΕ.)!!!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19:00 ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 
(Ψαρών 33, Περιστέρι)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Απολογισμός της περασμένης χρονιάς. Συζήτηση για τις προοπτικές του εγχειρήματος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 ΚΑΜΑΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διαδηλώνουμε ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις!
Για να περάσουν τα μέσα παραγωγής σε αυτούς που τα δουλεύουν! Για την αυτοδιαχείριση με αλληλεγγύη και άμεση δημοκρατία!

19.00 Α.Π.Θ. ΧΗΜΙΚΟ 
ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ

Συζητάμε και αποφασίζουμε για το μέλλον του εγχειρήματος της ΒΙΟ.ΜΕ. Για την διεύρυνση του και σε άλλους χώρους δουλειάς. Κάνουμε πράξη τον κοινωνικό και εργατικό έλεγχο

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ. (ΛΑΕΡΤΟΥ 21)
10.30 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Με τη συμμετοχή συνδικάτων και εργατικών σχημάτων.
12.00 ΠΑΖΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Για την προώθηση βιολογικών και οικολογικών προϊόντων που σέβονται το περιβάλλον αλλά και τον εργαζόμενο άνθρωπο. 
Θα εκτεθούν και νέα προϊόντα της ΒΙΟ.ΜΕ. 

14.00 ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΚΑΙ ΓΚΙΝΤΙΚΙ

Γλεντάμε και γιορτάζουμε για τα 5 χρόνια της ΒΙΟ.ΜΕ.!!!
Και του χρόνου ακόμα δυνατότεροι!!!

ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» - Κάτω τα χέρια από το ρεύμα της ΒΙΟΜΕ

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην ΕΝέργεια  «Εργατική Αλληλεγγύη»


Κάτω τα χέρια από το ρεύμα της ΒΙΟΜΕ 

ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»

 


Κλιμάκιο της ΔΕΗ επισκέφτηκε το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ και ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα αποσυνδέσει το ρεύμα για χρέη που είχε η προηγούμενη διεύθυνση και ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Το κλιμάκιο της ΔΕΗ παρουσίασε έγγραφο με τα χρέη ανακοινώνοντας κυνικά: «ήρθαμε να πάρουμε τα εκατομμύρια».

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ που περιφρουρούσαν το εργοστάσιο δεν τους επέτρεψαν να κάνουν τη διακοπή αλλά το θέμα πρέπει να λυθεί οριστικά προς όφελος των εργαζόμενων.

Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό, η ΔΕΗ που εδώ και χρόνια δεν κόβει το ρεύμα στον Μυτιληναίο και στους άλλους βιομήχανους που Χρωστάνε εκατομμύρια και κατακλέβουν τη ΔΕΗ και τον Ελληνικό λαό. Δεν κόβει το ρεύμα στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατία και του ΠΑΣΟΚ που χρωστάνε μισό εκατομμύριο ευρώ ο καθένας. Έχει όμως το θράσος να κόψει το ρεύμα σε εργαζόμενους που παλεύουν να κρατήσουν ζωντανό ένα εργοστάσιο που το καταχρέωσαν οι ιδιοκτήτες του και το εγκατέλειψαν.

Τα μέλη του Συνδικάτου μας και οι εργαζόμενοι στα Ορυχεία και στα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Περιοχή μας είμαστε ταξικά αλληλέγγυοι, στο πλευρό των αγωνιστών εργατών της ΒΙΟΜΕ και απαιτούμε:
-Η ΔΕΗ να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια και κάθε σκέψη για αποκοπή της σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος της ΒΙΟΜΕ και να απαιτήσει τα χρέη από τους απατεώνες, λωποδύτες βιομήχανους.
-Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα συνδικάτα των εργαζομένων της ΔΕΗ να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση και να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΒΙΟΜΕ
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΔΕΗ να φέρουν πρόταση στο ΔΣ που να επιλύει οριστικά το πρόβλημα σε όφελος των εργαζομένων.

Κοζάνη 14/2/2018
Το γραφείο τύπου