Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ! ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!


    Τον Φλεβάρη του 2013 το κατειλημμένο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής άνοιξε επίσημα τις πύλες του από τα χέρια των εργατών του. Σήμερα, 15 μήνες μετά, σε πείσμα της παλιάς εργοδοσίας αλλά και των διάφορων καλοθελητών, που υποστήριζαν ότι το εγχείρημα των εργατών θα αποτύχει εν την γενέσει του, η ΒΙΟΜΕ συνεχίζει να λειτουργεί, να βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των εργατών που αγωνίζονται να διατηρήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και τη ζωή σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής καταστροφής.
    Το ΕΕΚ στηρίζει τον αγώνα τους και καλεί ολόκληρη την εργατική τάξη να σταθεί στο πλευρό τους. Ο αγώνας των εργατών είναι δεμένος με τη δυνατότητα της τάξης μας να δώσει η ίδια διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση με επαναστατικές μεθόδους, απαλλοτριώνοντας τους απαλλοτριωτές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
    Ο αγώνας της ΒΙΟΜΕ χρειάζεται συνεχή υποστήριξη, καθώς η εργοδοσία και το αστικό κράτος, βλέποντας το αλύγιστο ηθικό των εργατών και την αμέριστη αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος, προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα των εργατών με διάφορους τρόπους. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ακόμη μια δικαστική μάχη που καλείται να δώσει το σωματείο εργαζομένων, την Δευτέρα 12 Μαΐου, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν κάποιοι πρώην εργάτες, που έχουν ταχθεί πρακτικά με το μέρος της εργοδοσίας. Δεν θα τους περάσει!
    Με αφορμή την δίκη το σωματείο εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής καλούν όλα τα μαχητικά κομμάτια του εργατικού κινήματος σε ένα Πανελλαδικό Διήμερο Αγώνα και Αλληλεγγύης με συνελεύσεις και συζητήσεις την Κυριακή 11 Μαΐου στους χώρους του εργοστασίου και κορύφωση την Δευτέρα 12 Μαΐου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
    Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί εργαζομένους κι ανέργους, τα σωματεία, εργατικές κινήσεις, συλλογικότητες και τις πολιτικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να ταχθούν με το μέρος των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, να τους στηρίξουν στον αγώνα τους και να ενταχθούν σε αυτόν, για να πάρουμε στα χέρια μας όλα τα εργοστάσια που κλείνουν, απολύουν ή μειώνουν μισθούς. Η κατάληψη των εργοστασίων -ενάντια στους όρους της αγοράς και της κρατικής κι εργοδοτικής τρομοκρατίας- είναι ένα από τα όπλα μας. Για να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς και ενάντια στους γραφειοκράτες, για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας μέχρι την καταστροφή του καπιταλισμού και την θεμελίωση της σοσιαλιστικής κοινωνίας στην Ελλάδα και σ΄όλη την Ευρώπη.

    Όλοι στο Πανελλαδικό Διήμερο Αγώνα κι Αλληλεγγύης!

Κυριακή 11/05 στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ
10:00 Πανελλαδική συνέλευση εργατών – αλληλέγγυων,
17:00 Εκδήλωση με εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες,
21:30 Ρεμπέτικο οικονομικής ενίσχυσης

Δευτέρα 12/05
9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο διωκόμενο σωματείο των εργατών της ΒΙΟΜΕ.

1 Μάη 2014
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Συμμετοχές για αναχώρηση από Αθήνα, θα γίνονται στο mail της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ Αθήνας protviome@gmail.com  (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, αριθμός ατόμων, ημέρα επιστροφής) ή στο τηλ 210-3801921 (από 23.04 , 09.00 – 19.00). Αναχώρηση Σάββατο – επιστροφή Κυριακή. (πιθανότητα επιστροφής Δευτέρα αν υπάρχουν πολλές συμμετοχές)

Εκπομπή στην ΕΤ3 για το διήμερο αγώνα και αλληλεγγύης για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

 

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στη Zona Rosa, στους Σταύρο Πανούση και Χρήστο Αβραμίδη, σε εκπομπή της ΕΤ3.