Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

Ακρίβεια, ανεργία, πληθωρισμός, είναι απαραίτητα συστατικά του κεφαλαιοκρατικού συστήματος.
Συστατικά που του επιτρέπουν να δίνει μεγαλύτερα κέρδη στο κεφάλαιο , να ελέγχει την εργατική τάξη, να παλαντζάρει και να χρησιμοποιεί όπως θέλει τον πληθωρισμό ακόμα και να τον παρουσιάζει ως ανάπτυξη.
Αυτά έχει καταφέρει να μας περάσει η εξουσία, παρά την παρατεταμένη κρίση, εδώ και δεκατρία χρόνια.
Αυτή τη μέθοδο εφαρμόζουν : Κρύβουν βιομηχανικά προϊόντα με σκοπό την αύξηση της ζήτησης και εκ του αποτελέσματος αύξηση των τιμών. Τρελή κούρσα αυξήσεων στο σύνολο της ενέργειας, αναγκάζοντας τους παραγωγούς σε μαρασμό.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην συνεργατική ΒΙΟΜΕ, είχαμε επισημάνει από την αρχή της προσπάθειας μας, πως για να πετύχουμε σαν σύνολο των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας, θα πρέπει να υπάρξει ένα ντόμινο τέτοιων προσπαθειών με σκοπό να ανατραπούν οι σχέσεις εργασίας .
• Πως πρέπει να υπάρξουν πολλά εργοστάσια και συνεργατισμοί στον πρωτογενή τομέα με ανταλλαγή προϊόντων και ως αποτέλεσμα το κράτημα των τιμών σε χαμηλά επίπεδα.
• Δημιουργία συνεταιρισμών τόσο στη μεταφορά όσο και στη διακίνηση των προϊόντων.
• Δημιουργία υπερ/συνεταιρισμών με σκοπό την ενεργειακή αυτονομία.
Δυστυχώς όμως οι συνομιλητές μας φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν αποφάσισαν να πράξουν αυτά που έπρεπε για να αλλάξει το εχθρικό περιβάλλον απέναντι στη εργασία.
Εμείς σαν εργαζόμενοι στο επί εννέα χρόνια αυτοδιοικούμενο και κάτω από εργατικό έλεγχο εργοστάσιο της συνεργατικής ΒΙΟΜΕ αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις με σκοπό να κρατήσουμε το εγχείρημα μας ζωντανό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, προσπαθώντας να επιβαρύνουμε όσο λιγότερο γίνεται τους συνανθρώπους μας που κάνουν χρήση των πολύ ποιοτικών προϊόντων που παράγουμε.
Έτσι δίνουμε το παράδειγμά πως υπάρχει άλλος δρόμος για τους ανθρώπους του μόχθου αλλά δεν ανοίγει μόνος του. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε και έχουμε δικαίωμα και καθήκον να διαχειριστούμε τους καρπούς της παραγωγής προς όφελος της κοινωνίας.
Με ακόμα ποιο επίκαιρο το σύνθημα 1,2,3, πολλές ΒΙΟΜΕ για την ανατροπή της καθημερινότητας που μας υπόσχονται!
Πηγή εικόνας: καθεστωτικά
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Αναλυτικότερα, στη λίστα της ακρίβειας περιλαμβάνονται τα εξής προϊόντα: απορρυπαντικά (έως 25%), ελαιόλαδο (έως 15%), συσκευασμένα προϊόντα (8,5%), ψωμί του τοστ (έως 5%), κράκερ (4,5%), σοκολάτες (4,5%), υγρό πιάτων (6,5%), αφρόλουτρα (6,5%), αποσμητικά (5%), χαρτικά (5%), καφές εσπρέσο (5,5%), ποτά έως 13%), εμφιαλωμένα νερά (έως 13%), φρυγανιές (5%), κονσέρβες ρβες (22%),"
Chris Manou, Λίνα Κατσιόλα και 17 ακόμη
2 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

0 σχόλια