Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ζωντανή ενημέρωση απο το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

Στείλτε φωτογραφίες ή ενημερώσεις απο το Καραβάνι στην διεύθυνση protbiometal@gmail.com.

-----------------------------------------------------------------------------------------  
Εδώ, στη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ θα υπάρχει συνεχής και άμεση ενημέρωση απο την εξέλιξη του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης. στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι από τη ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τους ΡΟΜΠΕΝ του Ξύλου στην Πατρίδα Ημαθίας, καθώς και αλληλέγγυοι, διεκδικώντας άμεση λύση για τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια. Το Καραβάνι ξεκινάει την Πέμπτη 30 Ιουνίου το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και μετά απο σύντομες στάσεις σε άλλες πόλεις και μια μεγάλη συνέλευση εργαζόμενων και αλληλέγγυων στο Θέατρο Εμπρός, στην Αθήνα την Πέμπτη στις 20.00, κορυφώνεται με μια διαμαρτυρία διαρκείας στο Υπουργείο Εργασίας, απο την Παρασκευη το πρωί.

Το καραβάνι συμπίπτει με την πάροδο της εξάμηνης αναβολής του πλειστηριασμού του ακίνητου στο οποίο στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ, σαφή ένδειξη ότι, παρά τις εξαγγελίες, ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να αναγνωρίσει τα δεδομένα του αγώνα και να επιτρέψει στην κοινωνία να πάρει στα χέρια της την παραγωγή και το βιοπορισμό της. Θα βρεί μπροστά της τον ανυποχώρητο αγώνα όσων υπερασπίζονται τις κοινωνικές και εργατικές ανάγκες!

-----------------------------------------------------Τετάρτη 6 Ιουλίου, 19.30

Παρακολουθηστε εδώ, σε δύο τμήματα, τη συνέντευξη τύπου της ΒΙΟΜΕ που δόθηκε το πρωί στο ΕΚΑ.

Τετάρτη 6 Ιουλίου, 13.30

Μόλις τελείωσε η συνέντευξη τύπου της ΒΙΟΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. 
Τα κεντρικά σημεία: 
"Θεωρούμε απαράδεκτη την υπεκφυγή του υπουργείου, που σε ανακοινώσεις δεν αναφέρει κάν τα αιτήματα της ΒΙΟΜΕ."
"Απαιτούμε να μάθουμε ποιός διέταξε την επίθεση στο Καραβάνι, και αν έτσι πλέον θα αντιμετωπίζουν τους εργάτες."
"Καταγγέλουμε την αλαζονική και αδιάφορη στάση του Κατρούγκαλου."
"Μόνο θετικό στοιχείο η δέσμευση για μόνιμη σύνδεση νερού-ρεύματος στο εργοστάσιο, αλλά μένει να δούμε στην πράξη αν αυτό θα υλοποιηθεί."
"Στο κεντρο αγώνα ενώσαμε τις φωνές μας και τα όνειρα μας με πολλούς που αγωνίζονται για νέους δρόμους ανατροπής, μέσα απο την αυτοδιαχείριση και τις διαδικασίες βάσης."
"Δεν έχουμε στα χέρια μας καμία γραπτή δέσμευση απο το υπουργείο."
"Δεν μας αφορα η αόριστη στήριξη, οι καλές προθέσεις και τα χτυπηματα στην πλάτη, κρίνουμε την κυβέρνηση μόνο από τις πράξεις της."
"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι απο τη στάση του υπουργείου, αλλά συνεχίζουμε τον αγωνα, επιστρέφουμε στο κατειλημμένο εργοστάσιο, συνεχίζουμε την παραγωγή, παίρνουμε τις τυχες μας στα χέρια μας."
"Ειμαστε μέρος μια αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας που συγκρούεται με το κέρδος και την εκμετάλλευση."
"Αλληλεγγύα και συνεργατική οικονομία σημαίνει ότι όλοι οι μέτοχοι έιναι εργαζόμενοι, όλοι οι εργαζόμενοι μέτοχοι. Δεν υπάρχουν επενδυτές, αφεντικά και μισθωτοί."
"Τον Οκτώβριο φιλοξενούμε μεγάλη ευρωμεσογειακή συνάντηση της Οικονομίας των Εργαζομένων στο εργοστάσιο, που διοργανώνεται απο κοινού με το διεθνές μας δίκτυο. Θα παρθούν αποφάσεις ουσιαστικης συνεργασίας και δικτύωσης."
"Η ΒΙΟΜΕ έχει περισσότερες σχέσεις με ουσιαστικούς εργατικούς αγώνες στην Ευρώπη απο ότι η ίδια η ΓΣΕΕ".
"Η καλύτερη πολιτική πίεση είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η επεκταση των εξαγωγών, η εδραίωση του εγχειρήματος, η σύνδεση με την κοινωνία, η λειτουργία του Εργατικού Ιατρείου στο χώρο του εργοστασίου."
"Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε απόπειρα πλειστηριασμού."
"Πάγιο αιτημά μας ο διαχωρισμός της περιουσίας της ΒΙΟΜΕ απο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ δεν το θέλουν, θεωρούν ότι η περιουσία τους ανήκει καί ότι κάποια μέρα θα πάρουν τα χρωστούμενα."

"Αυτές τις μέρες είδαμε ποιοί μας στηρίζουν και ποιοί στεκονται απέναντί μας. Άνεργοι μας έφερναν φαγητό στο κέντρο αγώνα."

Τετάρτη 6 Ιουλίου, 12.00

Ζωντανά η συνέντευξη τύπου της ΒΙΟΜΕ:Τετάρτη 6 Ιουλίου, 11.30

Το πανό της ΒΙΟΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στα Γαλλικά. "Quand le chomage devient la regle, l'occupation et la autogestion deviennent notre devoir": "Όταν η ανεργία γίνεται κανόνας, η κατάληψη και αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής γίνεται καθήκον". Η συνέντευξη τύπου ξεκινάει σε λίγο.

Τετάρτη 6 Ιουλίου,10.00

Ρεπορτάζ της «ΒΑΒΕΛ» για το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» έξω από το υπουργείο Εργασίας

Πλήρες ρεπορτάζ για την κινητοποίηση του ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και την κατασκηνωτική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας των εργατών της ΒΙΟΜΕ και των «Ρομπέν του Ξύλου», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΒΑΒΕΛ», στον «102FM» του Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ3. Ο αυτουργός της εκπομπής, δημοσιογράφος Γιάννης Γκίρμπας, με επιτόπιο ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις, κάλυψε τα γεγονότα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη 4-5 Ιούλη, το ηχητικό υλικό παρουσιάστηκε από τη συγκεκριμένη εκπομπή και αφορούσε τόσο τη συνάντηση των εργατών με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας και την κοινωνική οικονομία, Ράνια Αντωνοπούλου όσο και την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν εργάτες και αλληλέγγυοι από τα ΜΑΤ. Στην εκπομπή της Τρίτης 5/7, ηχητικό υλικό για την αλληλέγγυα παρουσία του ακτιβιστή μουσικού Μανού Τσάο και του διανοούμενου-συγγραφέα Μίκαελ Λεβύ, αντλήθηκε από τον ιστότοπο του Σωματείου των Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ. Φωτογραφίες: Γ. Γκίρμπας

Ακούστε τις 2 εκπομπές της Δευτέρας 4/7 και της Τρίτης 5/7 2016

«ΒΑΒΕΛ» Δευτέρα 4/7/2016

«ΒΑΒΕΛ» Τρίτη 5/7/2016Τρίτη 5 Ιουλίου, 23.00


Κρασάκι και συμπάθεια στο κεντρο αγώνα της ΒΙΟΜΕ.
Τρίτη 5 Ιουλίου, 16.00


Σημαντική εξέλιξη: Μπροστα στον ανυποχώρητο αγώνα των εργατών της Βιομε, το Υπουργείο υποχώρησε σε βασικά ζητήματα λειτουργίας. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Το κέντρο αγώνα παραμένει ανοιχτό. Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν πως τίποτα δεν τελείωσε και ολα συνεχίζονται.

Εν αναμονή των γραπτών δεσμεύσεων του Υπουργείου, δείτε το βίντεο όπου οι εργαζόμενοι εξηγούν ποιες προφορικές δεσμέυσεις έγιναν στην σημερινή συνάντηση με εκπρόσωπους της κυβέρνησης.

Δευτέρα 4 Ιουλίου, 24.00

Ανάψε το γλέντι μας. Κάθε μέρα με την ΒΙΟΜΕ ανοιχτή στα χέρια των εργατών είναι μια μικρή νίκη, μια μικρή γιορτή...  Αύριο όλοι και όλες εδώ στις 10 το πρωί!


Δευτέρα 4 Ιουλίου, 23.30

Η βραδιά κλείνει όμορφα, με χορό και χαμόγελα. Συνεχίζουμε εδω μέχρι τη δικαίωση!


Δευτέρα 4 Ιουλίου, 22.00


Ξεκίνησε η συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29! Συμμετέχουν: Lyrical Punishment, Ηλίας Βαμβακούσης, Γιώργος «Peru» Κεφαλλωνίτης, Λεωνίδας Μαριδάκης.

Δευτέρα 4 Ιουλίου, 20.30

Ευχαριστούμε τον Μικαέλ Λεβί για την στήριξη και την παρουσία του!Δευτέρα 4 Ιουλίου, 19.00

Ένας διανοούμενος μαζί με τους εργάτες στο πεζοδρόμιο.
Δευτέρα 4 Ιουλίου, 18.30
Αυτή τη στιγμη στο Κέντρο Αγώνα, διεξάγεται συζήτηση με τον συγγραφέα Μικαέλ Λεβί.


Δευτέρα 4 Ιουλίου, 13.30

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ απευθύνουν έκκληση για κατάληψη και επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που κλείνουν απο τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζόμενους τους. 
Δευτέρα 4 Ιουλίου, 13.00

Σήμερα Δευτέρα, στις 18.00, στο Κέντρο Αγώνα του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, συζήτηση με τον Γάλλο πολιτικό στοχαστή Μικαέλ Λεβύ για το κίνημα της εργατικής αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα, τον αγώνα των ΒΙΟΜΕ - Ρομπέν του ξύλου και τις εξελίξεις όσον αφορά την εξέγερση και τις απεργίες στη Γαλλία.
Δευτέρα 4 Ιουλίου, 11.00

Έξω απο το Υπουργείο Εργασίας, αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται για τα δύο συλλαλητήρια, του Καραβανιού Αγώνα της ΒΙΟΜΕ και των ΡΟΜΠΕΝ, και του ΠΑΜΕ.


Κυριακή 3 Ιουλίου, 17.00

Δύο κόσμοι συγκρούονται: Ο κόσμος της χαράς, της αξιοπρέπειας και της αυτοδιαχείρισης, με τον κόσμο της βίας, της εκμετάλλευσης και της καταστολής. Ο Μάνου Τσάο στο Κέντρο Αγώνα του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης, μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας. Στο ίδιο μέρος αύριο διαμαρτυρία στις 10.00 το πρωί, και εδώ κάθε μερα μεχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων μας!


Κυριακή 3 Ιουλίου, 16.30

"Στηρίζω τα παιδιά της ΒΙΟΜΕ, αυτό που κάνουν είναι πολύ σημαντικό, είναι ο δρόμος της αυτονομίας, και για μένα είναι δάσκαλοι. Τους ευχαριστώ απο την καρδιά μου για αυτό που κάνουν, και θα είμαι μαζί τους πάντα."
Ένας απο τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ εξηγεί στον Μάνου Τσάο τον αγώνα και τα αιτήματα τους. Αυτός απαντά ότι γνωρίζει και στηρίζει τον αγώνα εδώ και δύο χρόνια, και ευχαριστεί τους εργάτες για τα καθαριστικά προϊόντα που του δώσανε σε προηγούμενη συναντηση.
Κυριακή 3 Ιουλίου, 16.20

Ο Μάνου Τσάο εδώ βάζει τη μουσική στα συνθήματα των αγωνιστών εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και των ΡΟΜΠΕΝ, που απαιτούν έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης, έναν κόσμο χωρίς αφεντικά και χωρίς καταστολή, έναν κόσμο όπου η κοινωνία έχει στα χέρια της τα μέσα του βιοπορισμού της.
Κυριακή 3 Ιουλίου, 16.00

Έξω απο το Υπουργείο Εργασίας, στο ίδιο μέρος που εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι του Καραβανιού Αλληλεγγύης χθες δέχτηκαν την απρόκλητη βία της κυβέρνησης, σήμερα ο προσκεκλημένος μας Μάνου Τσάο τραγουδησε μαζί με τους αγωνιζόμενους. Στο σκοτάδι της καταστολής τους εμείς απαντούμε με το φως της αγωνιζόμενης αξιοπρέπειας!
Ο Μάνου Τσάο, στο πλευρό πάντοτε των κινημάτων και των αγωνιστών, επισκέφτηκε το κέντρο αγώνα του Καραβανιού στη Σταδίου λίγο πριν τις 16.00. Εδώ τον ακούμε να τραγουδάει το "Κλαντεστίνο", ένα τραγούδι που αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τα βιώματα των μεταναστών και προφύγων, που δραπετεύουν απο την πείνα και τον πόλεμο για να βρούν μπροστά τους φράχτες και την εχθρότητα του "πρώτου" κόσμου.
 
Κυριακή 3 Ιουλίου, 14.30

Σήμερα μετά τις 15.30, στο κέντρο αγώνα του Καραβανιού έξω απο το Υπουργείο Εργασίας θα βρίσκεται ο Μάνου Τσάο με την κιθάρα του για να στηρίξει τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και των ΡΟΜΠΕΝ για αυτοδιαχείριση, για δικαιοσύνη, για αξιοπρέπεια! Σας περιμένουμε!

Σάββατο 2 Ιουλίου, 11.30

Μετά την άκαρπη χτεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και την βάναυση απρόκλητη επίθεση απο την αστυνομία, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης απευθύνει κάλεσμα σε "συνδικάτα, ενώσεις, σχήματα, συλλογικότητες, καταλήψεις, αλληλέγγυους, εργαζόμενους, ανέργους, μετανάστες να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα, να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός δεν είναι αγώνας μονάχα της ΒΙΟΜΕ ή των Ρομπέν αλλά αγώνας όλων των καταπιεζόμενων για αυτοδιεύθυνση και αυτοοργάνωση."

Το Καραβάνι καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο αγώνα που έχει στηθεί μπροστα στο Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 4/7 στις 10.00 το πρωί, και σε συναυλία αλληλεγγύης το ίδιο βράδυ στον ίδιο χώρο.

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 19.30

Η συνέλευση που κάλεσε το Καραβάνι Αγώνα και αλληλεγγύης τελέιωσε, αφού προγραμμάτισε διάφορες δράσεις. Το ραντεβού ανανεώνεται για αύριο, Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 18.00
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 17.00

Οι τραυματίες εργατες της ΒΙΟΜΕ επέστρεψαν απο το νοσοκομείο για να συμμετάσχουν στη συνέλευση. 
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 15.30

Δηλώσεις στην κάμερα μετα την άγρια καταστολή.
Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι απαριθμούν τα αιτήματα του αγώνα, επιβεβαιώνουν την προθεση τους να μείνουν έδω μέχρι αυτά να ικανοποιηθούν, και καταγγέλουν την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και την προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης αλληλέγγυων δημοσιογράφων.Παρασκευή 1 Ιουλίου, 15.00

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρησαν, ενώ οι διαδηλώτες ανασυντάχτηκαν. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν τελικά να κατασκηνώσουν, και δηλωνουν ότι θα παραμείνουν εδώ μέχρι την τελικη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καλούν όλους τους αλληλέγγυους σε συνέλευση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα στις 18.00!

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.40

Οι δύο προσηχθέντες αλληλεγγυοι απελευθερώθηκαν χωρίς κατηγορίες, αλλά με πληγές και μώλωπες. Ένας διαδηλωτής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα μετά τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση. Άλλος ένας διαδηλωτής έχει υποστεί πιο ελαφρά τραύματα. Έτσι φέρεται η "φιλολαϊκή" και "φιλεργατική" κυβέρνηση σε όσους υπερασπίζονται τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα! 

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.20

Η στιγμή της προσαγωγής του αλληλέγγυου δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη όπως την κατέγραψε ο ίδιος. Είναι σαφές ότι η μόνη "αξιόποινη" πράξη που διέπραξε είναι ότι κάλυπτε δημοσιογραφικά την επίθεση της αστυνομίας. Νέο ρεκόρ αυθαιρεσίας απο την "φιλολαϊκή" κυβέρνηση.


Η στιγμη των βίαιων προσαγωγών των δύο αλληλέγγυων, καταγεγραμμένη από άλλη κάμερα:
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.15

Οι διαδηλωτές του Καραβανιού παραμένουν συγκεντρωμένοι μετά τη βάναυση επίθεση, ενώ συγκεντρώνονται δυνάμεις των ΜΑΤ.Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.10

Ο αλληλέγγυος δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης απο την Θεσσαλονίκη, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά τις εξελίξεις, προσήχθη μολονότι δήλωσε την ιδιοτητα του. Εκτός απο τη φυσική βία, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει όσους προσφέρουν μια ανεξάρτητη και μαχητική ενημέρωση. Υπάρχουν πληροφορίες για μια ακόμα προσαγωγή αλληλέγγυου.
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.00

Υπάρχουν πληρφορίες για δύο προσαγωγές αλληλέγγυων απο τη Θεσσαλονίκη. Εντωμεταξύ συνεχίζουν να έρχονται δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ απο τη μικροφωνική των διαδηλωτών βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις και καταγγελίες της αυθαίρετης αστυνομικής βίας.

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.50

Αγρια καταστολή μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας!
Ούτε δεκα λεπτά δεν είχαν περάσει από το τέλος της συνάντησης στο Υπουργείο Εργασιας, όταν 3 διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να κατασκηνώσουν μπροστά στο υπουργείο. Υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών και προσαγωγές. Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η στιγμή της απρόκλητης επίθεσης:

Τα ΜΑΤ περικύκλωνουν τους διαδηλωτές και τους χτυπούν απρόκλητα. Το παρακάτω βίντεο είναι πειστήριο της αυθαιρεσίας και βαναυσότητας των αστυνομικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την βάρβαρη επίθεση. Απαντάει με βία σε όσους αγωνίζονται για αξιοπρέπεια.


Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.40

Ο εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου ενημερώνει τους παρεβρισκόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχετικά με την άκαρπη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό και ανακοινώνει την πρόθεση των εργαζομένων να κατασκηνώσουν έξω απο το υπουργείο μέχρι τη δικαίωση.


Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.30

Η συνάντηση επιτροπής εργαζομένων και αλληλέγγυων με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έληξε. Οι αγωνιζόμενοι και οι αλληλέγγυοι κατέθεσαν τα αιτήματα τους και ανακοίνωσαν πως δεν θα αποχωρήσουν αν αυτά δεν ικανοποιηθούν. Η αναπληρώτρια υπουργός απέφυγε να πάρει θέση, πέρα απο τη δήλωση μιας αόριστης "στήριξης".

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.00

Η αλληλεγγύη με άλλα συνεργατικά εγχειρήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι παρούσα στην συγκέντρωση, ενώ εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι βρίσκονται ακόμα στη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασιας.
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 12.30

Διευρημενη αντιπροσωπεία εργαζομένων  ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ και αλληλεγγυων μπαίνει στο Υπουργείο Εργασίας για συναντηση με την αναπληρώτρια υπουργό εργασιας. 


Εντωμεταξύ από κάτω η συγκέντρωση και η μικροφωνική συνεχίζεται.Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.40

Η συγκέντρωση δίνει ένα άλλο ύφος στο απρόσωπο κέντρο της Αθήνας.Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.30

Οι εργαζόμενοι θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο στις 12.00.


Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.30

Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο διαφορετικό, γεμάτο χαμόγελα.


Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.20

Ο επικεφαλής των ΜΑΤ απείλησε τους διαδηλωτές: "Αν στήσετε σκηνες θα αγκαλιαστουμε. Εχουμε εντολές από πάνω".

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.10

Τα αιτήματα του αγώνα είναι σαφή.


Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.00

Η συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας ξεκινά.

Πέμπτη 30 Ιουνίου, 23.00

Η συνέλευση συνεχίζεται στη ταράτσα του αυτοδιαχειριζόμενου κατειλημμένου θεάτρου Εμπρος.Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.30

Η συνέλευση συνεχίζεται με παρεμβάσεις απο πολλές συλλογικότητες και αλληλέγγυους.
Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.20


Χαιρετισμός εκ μέρους της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας.Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.10

Χαιρετισμός απο το" Μετωπο Ταξικης Ανατροπής".Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.00

Χαιρετισμός από το σωματείο εργαζομένων Vodafone, Wind, Victus
.

Πέμπτη 30 Ιουνίου, 21.40

Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 21.30

Μετα την παρεμβαση των ΡΟΜΠΕΝ, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Ιατρείων.


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 21.00

Η συνέλευση ξεκινάει. Η ταράτσα του Εμπρός είναι γεμάτη.
  

Πέμπτη 30 Ιουνίου, 20.00

Εργαζόμενοι και αλληλεγγυοι βρίσκονται ήδη στο κατειλημμένο Θέατρο Εμπρός, όπου είναι προγραμματισμένη η συνέλευση. Οι συμμετέχοντες αρχίζουν να έρχονται.Πέμπτη 30 Ιουνίου, 19.30

Το λεωφορείο φτάνει στην Αθήνα.


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 16.00

Και οι εργαζόμενοι του κατειλημμένου εργοστασίου ΡΟΜΠΕΝ από τη Βέροια στο λεωφορείο του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης.


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 14.30

Το Καραβάνι της ΒΙΟΜΕ και των ΡΟΜΠΕΝ είναι καθ'οδόν.


Ο εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου εξηγεί τις προθέσεις των αγωνιστών.


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 12.00

Μετά απο 2 στάσεις στη Θεσσαλονίκη, το λεωφορείο του Καραβανιού ξεκινάει. Πολλοί αλληλέγγυοι ταξιδεύουν επίσης με Ι.Χ. αυτοκίνητα.