Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δούλο των αφεντικών σε θέλει ο φασισμός... Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Libertatia.

Η ​Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (Θεσσαλονίκης) εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κατάληψη Libertatia αλλά και όσους/ες δέχτηκαν την θρασύδειλη επίθεση και το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών χτες 21/1 στη Θεσσαλονίκη. Με πρόσχημα και πλάτες του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, φασίστες, εθνικιστές και ρατσιστές κάθε απόχρωσης πετύχαν εχτές να κάνουν δυναμική επανεμφάνιση στους δρόμους της πόλης, θυμίζοντας μαύρες στιγμές της ιστορίας της. Μόνο από τύχη δεν έχουμε σήμερα νέους νεκρούς αγωνιστές να θρηνούμε, χωρίς φυσικά να έχουμε ούτε μία προσαγωγή από την αστυνομία...



Κράτος, παρακράτος, εκκλησία και δεκάδες "φορείς" της πόλης στήσανε ένα ολόκληρο γαϊτανάκι εθνικισμού, μισαλλοδοξίας και αρχαιολατρίας απ' το οποίο οι υποτελείς τάξεις, οι μεροκαματιάρηδες και οι άνεργοι δεν έχουν όχι απλώς τίποτε να κερδίσουν, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη περισσότερα από αυτά που ήδη μας έχουν κλέψει, όντας 8 χρόνια πια, σε συνθήκες άγριου κοινωνικού πολέμου εναντίον της πλειοψηφίας της κοινωνίας.



Με τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες της κατάληψης Libertatia μας συνδέουν συντροφικοί δεσμοί, από την πρώτη μέρα ύπαρξης της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Παρόλαυτα δεν κατεβαίνουμε στον δρόμο μονάχα γι' αυτό. Είναι σήμερα χρέος μας να είμαστε στον δρόμο γιατί όταν πυρπολείται ένας χώρος ελευθερίας, όταν χτυπιέται μια κατάληψη του κινήματος, τότε είναι χτύπημα για όλες και για όλους μας!  



Να αντεπιτεθούμε στον φασισμό και στον εθνικισμό, πριν γίνει νόμος η σιωπή! 
Να χτίσουμε νέες κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης, αυτοοργάνωσης και αγώνα!


​Σήμερα, Δευτέρα 22/1 όλοι και όλες 18.00 έξω από την κατάληψη Libertatia​

Πρόγραμμα παρεμβάσεων και νέα συγκέντρωση στην Αθήνα για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ

Στις 11&18/1 μπλοκάραμε τις δυο απόπειρες πλειστηριασμού των οικοπέδων του εργοστασίου της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.

Την επόμενη Πέμπτη 25 /1 και σε κάθε νέα ημερομηνία πλειστηριασμού, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι θα ήμαστε εκεί, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέχρι να νικήσουμε!
* Δευτέρα,22 Ιανουαρίου οργανώνουμε εξόρμηση ενημέρωσης έξω από το σταθμό Ανθούπολη του μετρό, στο Περιστέρι, 17:00 - 19:00
* Τρίτη 23 Ιανουαρίου οργανώνουμε εξόρμηση ενημέρωσης έξω από το σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους από τις 12:00 - 14:00
* Τετάρτη 24 Ιανουαρίου οργανώνουμε εξόρμηση ενημέρωσης έξω από το σταθμό του μετρό στην Αττική από τις 15:00 -17:00

* Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, ημέρα που επαναλαμβάνεται ο πλειστηριασμός των οικοπέδων στα οποία βρίσκεται η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:00, στο υπουργείο Εργασίας.

Νέα ανοιχτή συνέλευση αγώνα για την υπεράσπιση της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, 19:00, στο χώρο της ΒΙΟΜΕ στην Αθήνα (Ψαρών 33, Περιστέρι, σταθμός μετρό Αγιος Αντώνιος).

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ