Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ από τους εργαζόμενους στον Χατζή


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των ζαχαροπλαστείων χατζή είμαστε απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2011, σε επίσχεση από τον Δεκέμβριο και σε κινητοποιήσεις από τον Ιανουάριο του 2012 .Αφού εξαντλήσαμε όλα τα ένδικα μέσα αγωγές ασφαλιστικά μέτρα κ.α. αποφασίσαμε ότι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε τα λεφτά μας και την δουλειά μας είναι οι κινητοποιήσεις. Ο ΧΑΤΖΗΣ παρόλα τα παραπάνω, αντί να μας δώσει τα δεδουλευμένα μας έκανε μηνύσεις  και κάποιοι από μας βρεθήκαμε στο τμήμα ,ασφαλιστικά μετρά που μας απαγόρευε την παρουσία μας μπροστά από τα μαγαζιά,
Όπως και προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει με την παρουσία ματ σε κάποιες απεργιακές κινητοποιήσεις που κάναμε. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.Επειδει πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε τα ίδια προβλήματα άρα όλοι μαζί με αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας από την βιομηχανική μεταλλευτική που δίνουν ένα αγώνα για να κρατηθούν ζωντανοί αυτοί και το εργοστάσιο τους. Η μόνοι ελπίδα και απάντηση στην ανεργία και στα λουκέτα. Όπως λέμε εμείς οι εργαζόμενοι του χατζή οι αυτοί οι εμείς.
Ενότητα αλληλεγγύη συναδελφικότητα και κοινοί αγώνες τα μόνα μας όπλα. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. όπως ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ.     

                

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ          ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΣ

Επιτροπή Αλληλεγγύης Κολωνίας με την Ελλάδα Δήλωση Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους της επιχείρησης ΒΙΟ.ΜΕΤ



Προς τους εργαζόμενους της  επιχείρησης ΒΙΟ.ΜΕΤ (Θεσσαλονίκη)


                                                  Κολωνία,  05.09.2012

Αγαπητ-ές(-οί) συναδέλφισσες (συνάδελφοι),
Αγαπητ-ές(-οί) συντρόφισσες (σύντροφοι),
Αγαπητ-ές(-οί) φίλες (φίλοι),

Στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Κολωνίας με την Ελλάδα συμμετέχουν τόσο μεμονωμένοι αγωνιστές όσο και διάφορες οργανώσεις της αριστεράς για να υποστηρίξουν τον αγώνα των Ελλήνων εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική του μνημονίου της Τρόϊκα. Η αντίσταση ενάντια στην πολιτική αυτή είναι παραδειγματική για τον αγώνα όλων των λαών της Ευρώπης εναντίον της μονόπλευρης μετάθεσης των βαρών στους ώμους του εργαζόμενου πληθυσμού. Επιχειρούμε έτσι να καταπολεμήσουμε την προπαγάνδα του μίσους της κυβέρνησης και των ΜΜΕ στην Γερμανία, να συνεισφέρουμε στην σωστή πληροφόρηση για την πραγματικ΄πη κατάσταση στην Ελλάδα και να υποστηρίξουμε άμεσα και ενεργά τους αγώνες στην χώρα σας.

Μάθαμε για τον αγώνα σας, για τα αιτήματά σας και για την εργατική αυτοδιαχείριση στην επιχείρησή σας.  Είμαστε και εμείς της γνώμης ότι αυτοί που δουλεύουν, οι εργαζόμενοι, πρέπει να ελέγχουν και να διαχειρίζοντε τις επιχειρήσεις και όχι οι καπιταλιστές που έχουνε τις μετοχές.

 Υποστηρίζουμε ολόψυχα τα αιτήματά σας:
1. Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων από την προηγούμενη διοίκηση του εργοστασίου. Η προηγούμενη διοίκηση να αναλάβει εξολοκλήρου τα χρέη της εταιρίας μέχρι σήμερα. Η νέα διοίκηση δεν αναγνωρίζει τα παλιά χρέη.
2. Παραίτηση του προηγουμένου Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή νέου που θα αποτελείται κυρία από εκπροσώπους των εργαζομένων. Το νέο ΔΣ να είναι εκλεγμένο και άμεσα ανακλητό από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.
3. Κατ’ αρχήν χρηματοδότηση της ¨νέας¨ εταιρίας από τα επιδόματα ανεργίας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και καταβολή της επιδότησης από το ΟΑΕΔ για ανέργους επιχειρηματίες.
4. Οι μετοχές της εταιρίας να μοιραστούν στους εργαζόμενους συνεταιριστικά.
5. Υποστηρίζουμε και εμείς σήμερα το αίτημά σας για δημιουργία νομικού πλαίσου που θα επιτρέπει το συνεταιρισμό των εργαζομέων στην βιομηχανία.  

  Σας παρακαλούμε, πείτε μας με ποιόν τρόπο μπορούμε εμείς να σας υποστηρίξουμε, ώστε η αλληλεγγύη να γίνει πραγματικότητα.

  Επίσης θα πρέπει να ξέρετε ότι η Κολωνία και η Θεσσαλονίκη είναι αδελφομένες πόλεις. Έτσι θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε μια εργατική αλληλεγγύη μεταξύ Κολωνίας και Θεσσαλονίκης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την επιτροπή>

Horst Hilse
Manfred Neugroda
Konstantin Koustas
Hubert Schoenthaler