Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα του Ραούλ Γκοδόι, εργαζόμενου της Ζανόν, προς τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ υπό εργατικό έλεγχο

Από την Παταγονία της Αργεντινής θέλω να εκφράσω τη βαθιά διεθνιστική αλληλεγγύη μου με τον αγώνα που διεξάγετε στη ΒΙΟΜΕ υπό εργατικό έλεγχο, έναν υποδειγματικό εργατικό αγώνα στην Ελλάδα.

Τον Μάιο του 2013 είχα την τιμή να σας επισκεφτώ στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου ανταλλάξαμε εμπειρίες και συζητήσαμε σχετικά με την κατάληψη των εργοστασίων και τον εργατικό έλεγχο στη Ζανόν και τη ΒΙΟΜΕ.

Η εμπειρίες των εργαζόμενων της Ζανόν στην Αργεντινή και της ΒΙΟΜΕ στην Ελλάδα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να προτάξουν μια ταξική εναλλακτική ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων, συνθήκες που επεκτείνονται με την εμβάθυνση της τρέχουσας καπιταλιστικής κρίσης.

Στη ΒΙΟΜΕ σήμερα αγωνίζεστε ενάντια στο ξεπούλημα του οικοπέδου του εργοστασίου και σε μία πιθανή έξωση, και καταγγέλλετε τη συνένοχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της δικαιοσύνης, που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων.

Από την Αργεντινή παρακολουθούμε πολύ στενά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συνθηκολόγησε πλήρως απέναντι στην τρόικα, αποδεχόμενος ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, περικοπών και μεταρρυθμίσεων ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Αλλά επίσης παρακολουθούμε με ενδιαφέρον  το νέο κύμα αντίστασης των εργαζομένων, όπως η γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Παρά την απόσταση, μιλάμε την ίδια γλώσσα, αυτήν της ταξικής πάλης. Γι’ αυτό σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε αδερφωμένοι σε αυτόν τον αγώνα. Από την Αργεντινή θα συνεχίσουμε της στήριξη και προώθηση του αγώνα της ΒΙΟΜΕ υπό εργατικό έλεγχο.

Διεθνιστικούς χαιρετισμούς,
Raul Godoy
Εργαζόμενος της Ζανόν και βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο της επαρχίας του Νεουκέν με το Κόμμα Σοσιαλιστών Εργατών και το Αριστερό Μέτωπο.

20 Νοέμβρη 2015,

Νεουκέν, Αργεντινή