Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 στις 08.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ στον χώρο του εργοστασίου.

Αγωνιστικά και αλληλέγγυα.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΦΟΙΝΙΚΟΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥ & ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ στην παραγωγή σαπουνιών της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ.


Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εποχής μας, αλλά και στην απαίτηση των ανθρώπων που στηρίζουν τα προϊόντα και τον αγώνα μας εδώ και χρόνια, προχωρήσαμε στην απομάκρυνση του φοινικοπυρηνελαίου από την παραγωγή ΟΛΩΝ των προϊόντων μας.

Αν και από τις πρώτες ακόμα παραγωγές χρησιμοποιούσαμε φοινικοπυρηνέλαιο αειφόρου παραγωγής, επιλέξαμε – ίσως και αργά – να το απομακρύνουμε ολοκληρωτικά από την παραγωγή μας και να το αντικαταστήσουμε βάζοντας κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία των δασών της Ινδονησίας και του Αμαζονίου, στην αφύπνιση της κοινωνίας απέναντι σε περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται της χρήσης του φοινικελαίου, όπως η αποψίλωση των δασών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κλπ.

Προχωρήσαμε με στόχο τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας, μένοντας σταθεροί στις αρχές μας και εξελισσόμαστε αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας και των αλληλέγγυων υποστηρικτών μας!

Στα πλαίσια της παραπάνω βελτιωτικής αλλαγής στα προϊόντα μας, προχωρήσαμε στην παραγωγή όλων των σαπουνιών πλάκας και με βιοδυναμικό ελαιόλαδο. Η βιοδυναμική γεωργία λειτουργεί όπως και η βιολογική, όπου δε χρησιμοποιούνται χημικά φάρμακα και λιπάσματα, και προχωρά ένα βήμα παραπέρα, λαμβάνοντας υπόψην την αλληλεπίδραση παραγόντων, όπως της εδαφικής γονιμότητας, της γεωργίας και κτηνοτροφίας, για την κατάλληλη ενεργοποίηση του κρυμμένου δυναμικού του φυτού.

Μετά από πολύμηνες δοκιμές, δοκιμαστικές παραγωγές, περίοδο δοκιμαστικής διάθεσης και πολύ μεράκι, μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τα νέα προϊόντα τα οποία θα μπορείτε πλέον να προμηθευτείτε και από το e-shop μας!

Αγωνιστικά και αλληλέγγυα,
εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ.