Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟ.ΜΕ.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟ.ΜΕ. 22/8/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

 ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:   1) ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .
                            2) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΙΝ ΕΚΘΕΣΕΩΣ
                            3) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙΑ.

Συζήτηση με τη συμμετοχή εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής(ΒΙΟΜΕΤ) και της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


Στο πλαίσιο των πολιτικών εκδηλώσεων του κάμπινγκ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2012, έγινε την Παρασκευή 3/8 μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη συμμετοχή εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής(ΒΙΟΜΕΤ) και της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Οι αγωνιστές εργάτες στην εισήγησή τους, περιέγραψαν τους σημαντικούς αγώνες στους οποίους συμμετέχουν, τις δυσκολίες και τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα, αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται συνολικά για το εργατικό κίνημα.
Δείτε στο βίντεο με αποσπάσματα από τη συζήτηση αυτή.
Ευχαριστούμε το blog ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Συγκροτήθηκε στην Αθήνα Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής



 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, την Τετάρτη 1/8 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Νοσότρος, αποφασίστηκε η συγκρότηση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, στη βάση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων για εργατικό συνεταιρισμό και αυτοδιαχείριση του εργοστασίου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε για τις ανάγκες και τις προοπτικές του αγώνα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική.


Η Πρωτοβουλία που είναι ανοιχτή και λειτουργεί συνελευσιακά, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 23 Αυγούστου (8:00 μ.μ., στο Πολυτεχνείο). Καλεί κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα που ενδιαφέρεται να στηρίξει τον αγώνα αυτό να πάρει μέρος, για τη συνδιαμόρφωση των δράσεων αλληλεγγύης και συμμετοχής στο εγχείρημα αυτοδιαχείρισης των εργατών.


Αθήνα
2/08/2012

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου και η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας στηρίζουν τον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ: Ναι μπορούμε εμείς, εκεί και παντού!

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου και η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας στηρίζουν τον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρικής της Φιλκεράμ Τζόνσον που πτώχευσε) που παραμένουν 14 και πλέον μήνες απλήρωτοι κι έχουν αποφασίσει να παλέψουν να περάσει η μονάδα στα χέρια των εργατών, κάτω από το δικό τους έλεγχο και διοίκηση ως τη μόνη απάντηση στη μαζική ανεργία και ανέχεια.
Η πρόταση των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ, το πέρασμα του εργοστασίου στα χέρια τους, πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά μέσα στο εργατικό κίνημα και να τεθεί ως όρος ύπαρξης των εργατών σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που καταρρέουν υπό το βάρος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, ως τη μόνη διέξοδο ενάντια στη μαζική ανεργία και εξαθλίωση.
Έχουμε λάβει θέση από τη μια πλευρά του ταξικού οδοφράγματος, στη πλευρά του εργατικού κινήματος, ενάντια στα αφεντικά του κεφαλαίου και τους γραφειοκράτες μέσα κι έξω από το εργατικό κίνημα.
Χωρίς την ενότητα ολόκληρης της εργατικής τάξης στα εργοστάσια και στις γειτονιές που συσσωρεύουν με δραματικούς ρυθμούς το άνεργο εργατικό δυναμικό κι ιδιαίτερα μεγάλα τμήματα της νεολαίας, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική καταστροφή που απαιτεί επαναστατικές λύσεις κι όχι μπαλώματα.
Στη σημερινή εποχή, η μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα του κεφαλαίου είναι η μαζική παραγωγή εξαθλιωμένων Γι αυτό απαιτείται η ανάληψη άμεσης δράσης σε όλους τους εργατικούς αγώνες και η απόρριψη της εξατομίκευσης που μας οδηγεί το σύστημα, υπερασπιζόμενοι τους αναγκαίους όρους ύπαρξης της ζωής που μας στερούν καπιταλιστικές κυβερνήσεις, τρόικες και μνημόνια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.), που παλεύουν για την επαναλειτουργία της επιχείρησης κάτω από έλεγχο και διοίκηση των ίδιων των εργαζομένων.

Η Βιομηχανική Μεταλλευτική ΑΕ, θυγατρική της ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON ΑΕ, της πρώτης και μεγαλύτερης βιομηχανίας κεραμικών πλακιδίων στην Ελλάδα, όπως η ίδια αυτοδιαφημίζεται, είναι σε διαδικασία πτώχευσης. Η εταιρία φεσώθηκε από δάνεια που της φόρτωσε η θυγατρική & η διοίκησή της έχει εξαφανιστεί από τον Μάη του 2011. Οι εργάτες είναι απλήρωτοι από τότε και χωρίς δουλειά. Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2011, κατέλαβαν και περιφρουρούν το εργοστάσιο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ώστε η διοίκηση να μην «εξαφανίσει» την υποδομή (μηχανήματα κλπ.).

Σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΜΕΤ αποφάσισαν να δουλέψουν το εργοστάσιο οι ίδιοι, με μια μορφή συνεταιρισμού-αυτοδιαχείρισης. Πρόσφατα προχώρησαν στη συγκρότηση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με βασικό αίτημα: «Να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων. Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, ως μόνη λύση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων».

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει, το εγχείρημα αυτό των συναδέλφων μας εργατών πρέπει να στηριχθεί από όλους μας, γιατί δείχνει καθαρά μια μεγάλη αλήθεια: Ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούμε με τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς», αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε τη διάλυση της παραγωγής, το προχώρημα της κρίσης σε βάρος μας, την ατέλειωτη κατρακύλα της απώλειας θέσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών – όλα όσα δηλ. προωθούν εργοδότες, κυβερνήσεις, Τρόικα. Ότι μόνο εμείς έχουμε συμφέρον και μπορούμε να το κάνουμε αυτό, με την ενότητα και τον αγώνα μας, ενώ οι επιχειρηματίες υπόσχονται μόνο λουκέτα, απολύσεις, μισθούς πείνας, φτώχεια και εξαθλίωση.

Νόμος είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και η επιβίωση της κοινωνίας,

όχι το κέρδος και η ιδιοκτησία των μεγαλοεπιχειρηματιών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο