Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης


Το κείμενο που ακολουθεί στάλθηκε στην Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιο.Με. και συνυπογράφεται από αυτήν. Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη σε όλους όσους αγωνίζονται σε όλον τον κόσμο!

Ο Alfonso Fernández βγήκε από το σπίτι του μαζί με τη φίλη του στις 14 Νοέμβρη μέρα κατά την οποία οι λαοί της Ευρώπης είχαν δώσει ραντεβού στους δρόμους ώστε να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Ενώ περπατούσε στη γειτονιά της Μαδρίτης, Vallekas, συνελήφθη από πολυάριθμους αστυνομικούς της ασφάλειας, οι οποίοι τον οδήγησαν αυτόν όπως και τη φίλη του αμέσως στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Μαδρίτης.

Εκεί υπέστησαν πολύωρες ανακρίσεις, επιθέσεις σωματικές και λεκτικές οι οποίες περιελάμβαναν απειλές τόσο για τους ίδιους όσο και για μέλη των οικογενειών τους. Τελικά τους «φορτώθηκε» το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών, αδίκημα το οποίο επισείει ποινή φυλάκισης μέχρι και τέσσερα χρόνια. Παρά τις αντιφατικές καταθέσεις των αστυνομικών, γεγονός το οποίο αναγνώρισε μέχρι και ο ανακριτής, παρά το γεγονός ότι στις έρευνες που ακολούθησαν τόσο στο σπίτι του Alfonso όσο και στο σπίτι των γονιών του δεν βρέθηκε το παραμικρό.

Οι συλλήψεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ώστε να δικαιολογηθεί έφοδος της αστυνομίας και στο σύνδεσμο φιλάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας Rayo Vallecano με την ονομασία Bukaneros, μέλος του οποίου ήταν και ο Alfonso. Δυστυχώς όμως για τις διωκτικές αρχές ούτε και εκεί βρέθηκε κάτι το οποίο να στοιχειοθετεί το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις του ευφάνταστου αστυνομικού σεναρίου οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο Alfonso πρέπει να προφυλακιστεί σε αντίθεση με τη φίλη του η οποία αφέθηκε ελεύθερη. Ο Alfonso έχει σταθερό τόπο κατοικίας, πληροί όλες εκείνες τις νομικές προϋποθέσεις ώστε να μη θεωρείται ύποπτος φυγής. Παρόλα αυτά ο δικαστής τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο και αποφάσισε την προφυλάκιση του, μετατρέποντας τον στον μοναδικό ευρωπαίο που βρίσκεται στη φυλακή για τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 14 Νοεμβρίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Η αλληλεγγύη μας στον Alfonso είναι δεδομένη όπως και η απέχθεια που νιώθουμε για όλες αυτές τις τόσο ίδιες προσπάθειες καταστολής και τρομοκράτησης όλων όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ALFONSO FERNANDEZ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιο.Με.