Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Για τα δέκα χρόνια φυλακή στη καθαρίστρια από τον Βόλο


    Η αστική τάξη και οι ανθρωποφύλακες της στη χώρα μας ξεπέρασαν κάθε όριο αυτή τη φορά. Έριξαν δέκα χρόνια φυλακή σε μια καθαρίστρια γιατί έκανε το παν για μια θέση εργασίας.

    Και δεν τους έφτασε το μέγεθος της ποινής αλλά χρησιμοποίησαν και το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος τους  να μην βάλουν με αναστολή την ποινή αλλά άμεσα εκτελεστή.

    Όλο αυτό βέβαια έγινε γιατί το πρόσωπο στο όποιο αναφέρεται η ποινή είναι από τα «χαμηλότερα στρώματα» της κοινωνίας και δεν είναι σαν την αφεντιά τους, που το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται τον κόπο της πληττόμενης κοινωνίας.

    Όπως στην περίπτωση της εργοδότριας μας που ενώ είχε μαζέψει πάνω από δέκα χρόνια φυλακή με αμετάκλητες αποφάσεις, όχι μόνο δεν την έκλεισαν μέσα (που ήταν ο μόνος τρόπος να απαιτήσουμε τα λεφτά που μας χρωστούσε) αλλά φρόντισαν να την περάσει ζάχαρη, «προσφέροντας» για ένα διάστημα υπηρεσίες, στον άλλο συνεργάτη τους, τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη. Για την καθαρίστρια όμως δεν υπήρχαν τέτοιες λύσεις από τον νόμο τους.

    Προειδοποιούμε τους ανθρωποφύλακες του συστήματος πως έχουν περάσει τα εσκαμμένα σε μια κοινωνία που βράζει σαν κλειστό καζάνι, το πότε θα σκάσει είναι θέμα χρόνου και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αγωνιστικά και αγανακτισμένα οι εργαζόμενοι στη ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ.