Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου από το Καραβάνι - Κάλεσμα στη σημερινή πορεία

Θεσσαλονίκη 9/6/15

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην ΕΡΤ3 με τη συμμετοχή εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, της ΕΡΤ3, της Coca-Cola και του επισιτισμού. Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από την επίσκεψη την ίδια μέρα στην ΕΡΤ3 των νέων διορισμένων διευθυντών της ΕΡΤ. Εκτιμήθηκε θετικά η συγκροτημένη παρέμβαση της συνέλευσης των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 που έκαναν σαφή και διακριτά τα αιτήματα του αγώνα όπως αυτά κατατέθηκαν με ομόφωνη απόφαση στο κείμενο "Τι ΕΡΤ θέλουμε". Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για μια ΕΡΤ για την κοινωνία και όχι για την εξουσία, με πλήρη εργασιακή κάλυψη σε όλους τους εργαζομένους, χωρίς διακρίσεις σε "συμβασιούχους" και "μόνιμους", για την πλήρη επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ. Από την άλλη μας προβληματίζει πως οι νέοι διευθυντές απέφυγαν να απαντήσουν τόσο στο ζήτημα των συμβασιούχων όσο και στο ζήτημα της άμεσης και πλήρης επαναλειτουργίας όλων των δομών. Απάντησαν μάλιστα πως στις 11/6, δύο ακριβώς χρόνια μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, τόσο η ΕΡΤ3 όσο και οι περιφερειακές ΕΡΑ θα είναι ακόμη κλειστές. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 διεμήνυσαν πως όλες οι τοπικές δομές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια σε λειτουργία και δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις. Απαιτούμε την πλήρη επαναλειτουργία τώρα με σεβασμό στις αποφάσεις των εργαζομένων και τον πολύχρονο αγώνα τους.
  • Με βάση τα παραπάνω, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, αποφασίσαμε να απαντήσουμε θετικά στο κάλεσμα της 'Γ και Έ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε διαδήλωση την Πέμπτη 11/6 στις 7μμ από την Καμάρα. Συμμετέχουμε με σύνθημα "Οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες" και αυτές υποστηρίζουμε και στον δρόμο.
  • Έγινε απολογισμός των τελευταίων δράσεων του καραβανιού και θεωρήθηκε σκόπιμο να επαναλάβουμε την εξής δέσμευση μας: Το Καραβάνι έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε αγωνιστή και κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Είμαστε επίσης περήφανοι που μέσα στο Καραβάνι έχουμε αγωνιστές και αγωνίστριες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και απόψεις, που υλοποιούμε όλοι μαζί τις κοινές αποφάσεις. Αποφάσεις που εκπορεύονται από "τα κάτω" και με κυρίαρχο όργανο τις αμεσοδημοκρατικές γενικές συνελεύσεις. Ταυτόχρονα, είμαστε και θα είμαστε, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση και κάθε εξουσία που δεν σέβεται τις κοινωνικές και εργατικές ανάγκες. 
  • Συζητήθηκε η συνέχιση της πανελλαδικής μας καμπάνιας για την μεγάλη πανελλαδική συνέλευση που διοργανώνουμε με δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες στις 21 Ιούνη, Κυριακή, στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. (το πρόγραμμα και η αφίσα της πανελλαδικής αυτής ημέρας θα το δείτε παρακάτω) 
Νέα συνέλευση του Καραβανιού Κυριακή 14/6/15 7μμ στην ΕΡΤ3.

Αγωνιστικά,

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ