Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Paliacate Zapatista: Κείμενο στήριξης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΣΕ ΒΙΟΜΕ


Υπάρχει ένα μόνο είδος καπιταλισμού, ο καπιταλισμός των από πάνω, των πολύ λίγων, των «εκλεκτών» & των «άριστων» που συντηρούν και μεγαλώνουν το κεφάλαιο.  Aκολουθούν οι «διεκπαιρεωτές» και οι πολιτικοί με ρόλο επιστάτη που φροντίζουν για τη διατήρηση αυτής της συνθήκης. Φυσικα υπάρχουν και στρατοί και φυλακές που περιφρουρούν τον πλούτο και την εξουσία των λίγων.Οι πιο κάτω, οι πολλοί στοιβάζονται και συνήθως αρέσκονται να θαυμάζουν των πλούτο των λίγων και να παρακαλούν των οίκτο των διαχειριστών. Υπάρχουν όμως και οι «άλλοι» πολλοί γυναίκες και άνδρες που θέλουν και προσπαθούν να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους. Να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Να πράξουν και να δηλώσουν:
«Αφού δεν μπορούν αυτοί. Μπορουμε εμείς».

Αυτοί λοιπόν, οι εργαζόμενοι/ες της ΣΕΒΙΟΜΕ, που 9 χρόνια τώρα πήραν την παραγωγή και το μεροκάματο τους στα χέρια τους μακριά από τις προδοτικές πολιτικές κυβερνήσεων και εργοδοτών. Αυτοί που δεν κοίταξαν μόνο την οικονομική τους επιβίωση, αλλά είδαν την συνέχεια τους  μέσα στους αγώνες των από τα Κάτω.

Έτσι γιγαντώνεται η Αλληλεγγύη.
Αυτό είναι που ενόχλησε και αυτήν την κυβέρνηση.
Στην αστυνομοκρατούμενη απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, ο κρατικός καπιταλιστικός λύκος χαίρεται. Συνεχίζει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, στοιβάζει και κακοποιεί μετανάστες, αποδυναμώνει τα εργασιακά δικαιώματα, μεθοδεύει την δουλοποίηση της κοινωνίας.

Έτσι, ξημερώματα της 30ης Μαρτίου 2020 συνεργείο της ΔΕΗ με πολιτική εντολή και με συνοδεία των μισητών ένστολων μπράβων ΜΑΤ, κόβουν το ρεύμα στη ΣΕΒΙΟΜΕ.

Κόντρα στις πιέσεις των από πάνω, η ΣΕΒΙΟΜΕ εξακολουθεί να λειτουργεί και να παράγει. Με γεννήτρια, με τη στήριξη της αλληλεγγύης, με τη δύναμη και το πείσμα των εργαζομένων της!

Καμία προσπάθεια των κυβερνήσεων και των πλουτοκρατών δεν θα απαξιώσει, δεν θα ταπεινώσει την προσπάθεια των εργαζομένων της ΣΕΒΙΟΜΕ για αξιοπρεπή ζωή.

Αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα και την συνέχεια λειτουργίας της ΣΕΒΙΟΜΕ.
Η Αλληλεγγύη είναι η δική μας δύναμη.

Συντροφικά Αγωνιστικά
Paliacate Zapatista
https://paliacatezapatista.wordpress.com