Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση στη Νεάπολη [Θεσσαλονίκη]


Συνέντευξη τύπου Βιομηχανική Μεταλλευτική 7/2/13




Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη


Εκδήλωση στον πολιτικό-πολιτιστικό χώρο Ετεροτοπία με αφορμή την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕΤ από τους εργαζόμενους την ερχόμενη βδομάδα

"Από την Αργεντινή ως τη ΒΙΟΜΕΤ, παραδείγματα εργατικής αυτοδιαχείρησης"
Θα μιλήσουν: Μέλος του σωματείου της ΒΙΟΜΕΤ
                  Γιώργος Σπυρόπουλος, μέλος Ν.ΣΥΝ


Την Παρασκευή 8/2 στις 19.00
στην ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ, Ιωνος Δραγούμη κ Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ. ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 Το σωματείο εργαζομένων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ.) στη Θεσσαλονίκη μετά από πολύμηνο αγώνα δράσεων υπό τη στήριξη και αλληλεγγύη του πολύμορφου κινήματος το οποίο αναπτύχτηκε σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει το άνοιγμα του εργοστασίου από την Τρίτη, 10/2.
 Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. παίρνουν στα χέρια τους την παραγωγή και την ίδια τους τη ζωή χωρίς αφεντικά.
Με αυτοργάνωση, εργατική αυτοδιαχείριση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με την έμπρακτη αλληλεγγύη της κοινωνίας χτίζουν την ελπίδα ότι ένας καινούργιος κόσμος είναι εφικτός.
 
Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου στις 19:00
στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, (Γ. Ελιγιά 7)
ο «μπαχτσές» προσκαλεί όλους και όλες,
εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους,

ώστε να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε περαιτέρω για το εγχείρημα των εργαζομένων που ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, για μία κοινωνία στην οποία το κέρδος δεν θα είναι πάνω από τους ανθρώπους και τη φύση.
Θεωρούμε ότι το εγχείρημα των εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕ. μπορεί να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα κοινωνικής επιβίωσης και σε επίπεδο Ηπείρου σε κάθε μορφή παραγωγής (αγροτική, βιοτεχνική, υπηρεσιών), ιδιαίτερα σήμερα που ο παραγωγικός ιστός της περιοχής διαλύεται και τα ντόπια αφεντικά με τους πολιτικούς τους προστάτες επιδιώκουν να συσσωρεύσουν ακόμη περισσότερο πλούτο στα χέρια τους.
Θα συζητηθούν ακόμη τρόποι έμπρακτης στήριξης του εγχειρήματος των εργαζομένων , ενώ θα προβληθεί και σχετικό βίντεο από τον αγώνα τους.
 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ο «μπαχτσές», πρωτοβουλία για τη δημιουργία κοινωνικού χώρου αλληλεγγύης και πολιτισμού στην πόλη των Ιωαννίνων.