Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Τα εργοστάσια στους εργάτες, τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν!

Κάλεσμα προς σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες και αλληλέγγυους 

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και τον Ρομπέν του ξύλου, κατεβήκαμε ενωμένοι στο Υπουργείο Εργασίας για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Σήμερα νιώσαμε στο πετσί μας τις απαντήσεις της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. Τις κενές υποσχέσεις στην συνάντηση με την αναπληρωτή υπουργό, τα γκλοπ και τα χημικά της αστυνομίας στην προσπάθεια των εργατών να στήσουν σκηνές μπροστά στο υπουργείο εργασίας.

Παρ' όλη την καταστολή όμως δεν κατεβήκαμε μέχρι την Αθήνα για να γυρίσουμε με άδεια χέρια. Εργαζόμενοι από την ΒΙΟΜΕ, από τον Ρομπέν του Ξύλου, αλληλέγγυοι από τις επιτροπές Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής και από το εργατικό ιατρείο στην ΒΙΟΜΕ καταθέσαμε για άλλη μια φορά τα αιτήματά μας και δηλώνουμε δημόσια πως θα παραμείνουμε έξω από το υπουργείο εργασίας μέχρι να πάρουμε απαντήσεις και όχι μισόλογα και κούφιες υποσχέσεις.


  • Καλούμε συνδικάτα, ενώσεις, σχήματα, συλλογικότητες, καταλήψεις, αλληλέγγυους, εργαζόμενους, ανέργους, μετανάστες να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα, να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός δεν είναι αγώνας μονάχα της ΒΙΟΜΕ ή των Ρομπέν αλλά αγώνας όλων των καταπιεζόμενων για αυτοδιεύθυνση και αυτοοργάνωση.
  • Καλούμε όλο τον κόσμο καθημερινά να στηρίξει και να περάσει από το κέντρο αγώνα, να γίνει σημείο συνάντησης και ζύμωσης όλων των αγωνιζόμενων.
  • Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα να βγάλουν ανακοινώσεις στήριξης και να κηρύξουν στάσεις εργασίας.
  • Καθημερινά καλούμε στην συνέλευση των εργαζομένων και αλληλέγγυων που διεξάγεται στις 6μμ.

·  Το Σάββατο 2/7 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στις "λευκές νύχτες" στο Μαρούσι, σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, 18.00.

Δευτέρα 4/7 πρωί στις 10πμ συγκέντρωση στον χώρο του υπουργείου εργασίας
Δευτέρα 4/7 βράδυ συναυλία αλληλεγγύης στον χώρο του υπουργείου εργασίας

Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης