Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση για τη καταστολή


Στις 20/12 τα ΜΑΤ εισέβαλλαν, εκκένωσαν και συνέλαβαν όσους βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη Villa Amalias, στην Αθήνα. Λίγες μέρες αργότερα, με το πρόσχημα της πάταξης του παραεμπορίου, κυνήγησαν τους μικροπωλητές γύρω από την ΑΣΟΕΕ και εισέβαλλαν στο κτήριο, όπου έσπασαν τις πόρτες των πολιτικών χώρων στο υπόγειο, καθώς και του χώρου που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός 98 fm, από όπου κατέσχεσαν όλο τον εξοπλισμό.

Ως απάντηση στην επίθεση που δέχτηκαν οι καταλήψεις αυτές, οι συναγωνιστές της Villa Amalias αποφάσισαν να ανακαταλάβουν το κτήριο που εδώ και 22 χρόνια λειτουργεί ως ελεύθερος κοινωνικός χώρος. Αρχικά τα ΜΑΤ και στη συνέχεια τα ΕΚΑΜ έσπευσαν να εκκενώσουν και πάλι το κτήριο, συλλαμβάνοντας ξανά όσους βρέθηκαν μέσα.

Ακολούθησε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της, συνδιαχειρίστριας της εξουσίας, ΔΗΜΑΡ, η οποία, χωρίς δεύτερη σκέψη, κάλεσε τα ΜΑΤ να σπάσουν την... συμβολική (!) κατάληψη.

Μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 100 αγωνιστές βρέθηκαν με βαρύτατες κατηγορίες για την κοινωνική τους δράση. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την, όλο και πιο ολοκληρωτική, εξουσία. Λίγο μετά την εισβολή στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, εκκένωσαν ακόμα μία κατάληψη, την κατάληψη Σκαραμαγκά.

Το σχέδιο εξαφάνισης των καταλήψεων, που είχε φανεί από την εκκένωση της κατάληψης ΔΕΛΤΑ, στη Θεσ/νίκη, της Villa Amalia και του 98 fm στην Αθήνα, έγινε ξεκάθαρο για όλους. Σε συνθήκες κρίσης η επίθεση εναντίον των εργαζομένων όλο και θα εντείνεται και είναι προφανές ότι οι καταλήψεις, τα στέκια και, κάπου στην πορεία και οι “νόμιμοι” χώροι αντίστασης, δεν χωρούν. 

Το πλήγμα για το ανταγωνιστικό κίνημα είναι μεγάλο και η ανάγκη για απάντηση άμεση. Όλο το κίνημα, ανεξαρτήτως αν πλήγεται από αυτή τη στιγμή, πρέπει να αντιληφθεί ότι αν η επίθεση μείνει αναπάντητη, αν οι καταλήψεις χαθούν, σειρά έχουν όλα τα κέντρα αγώνα, οι καταλήψεις στις σχολές, τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς με αυτοδιαχείριση, σειρά έχουμε όλοι μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις δομές που επλήγησαν και ταυτόχρονα συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα, στο πλευρό του σωματείου της ΒΙΟΜΕ, προσπαθώντας να δώσουμε με τον δικό μας τρόπο μία ώθηση προς τα εμπρός στο κίνημα.

Παλεύουμε για να δωθεί απάντηση στη κρατική βία και καταστολή, με τη γέννηση και  την ισχυροποίηση νέων δομών της εργατικής τάξης, με εργοστάσια και επιχειρήσεις στα χέρια των εργαζομένων. Πρώτη απάντηση το άνοιγμα της Βιο.Με. με εργατική αυτοδιαχείρηση.


Αλληλεγγύη στη Villa Amalias, τον 98 fm και την Σκαραμαγκά.
Καμία δίωξη των αγωνιστών που συνελήφθησαν.

Ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης 
και στήριξης στον αγώνα των εργαζομένωn της ΒΙΟΜΕ