Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Social Waste videoclip γυρισμένο στη ΒιοΜε – «Στη γιορτή της Ουτοπίας»

Inline image 1

Το πρώτο βιντεοκλίπ από τη δουλειά στη «Στη γιορτή της Ουτοπίας» των Social Waste είναι έτοιμο! Πρόκειται για το ομώνυμο τραγούδι και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒιοΜε) στη Θεσσαλονίκη.

Περιέχει επίσης πλάνα από το Φεστιβάλ για το νερό της Θεσσαλονίκης που διοργάνωσαν οι Water Warriors στο ΑΠΘ το Δεκέμβρη του 2013.

Οι Social Waste ευχαριστούν τη γενική συνέλευση του Σωματείου Εργατουπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒιοΜε) για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή στα γυρίσματα.

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Καρυωτάκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μάνος Τσίζεκ

https://www.youtube.com/watch?v=y5ycGW1sFag


    Social Waste – «Στη γιορτή της Ουτοπίας»

    Το ελληνικό hip hop συναντάει τον Καββαδία, τον Ναζίμ Χικμέτ, τον George Orwell, και τον Corto Maltese του Hugo Pratt. Tους απεργούς της Χαλυβουργίας, και τους ανθρακωρύχους της Asturias. Μιλάει με «τα λόγια του Γκαλεάνο», «συνδιαλέγεται» με τον Κεμάλ του Γκάτσου και του Χατζιδάκη, και απευθύνεται στον Άλκη Αλκαίο. Ταξιδεύει «στου κόσμου τα λιμάνια», υμνεί τους ταξιδευτές της ουτοπίας, και –πάνω απ’ όλα- εκφέρει ξανά -επιτέλους- λόγο κοινωνικοπολιτικό…
    Οι Social Waste, το hip hop συγκρότημα από την Κρήτη, μετά από απουσία χρόνων από τη σκηνή, επιστρέφουν με νέα τραγούδια. Επίσης στο άλμπουμ συμμετέχουν οι: Χρήστος (Ριζικός πρώην Βαβυλώνα), Γιώργης Νίκας (Αντίποινα),  DJ Stigma,  Βαγγέλης (DST8) και Michael Lener.
   
    Το άλμπουμ «Στη γιορτή της Ουτοπίας» μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το site www.socialwaste.org και να το ακούσετε από το κανάλι https://www.youtube.com/infoatsocialwastecom στο youtube και από τη σελίδα στο SoundCloud (https://soundcloud.com/social-waste)

    Ποίοι είναι οι Social Waste

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν τον 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των active member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους, της Freestyle Productions. Ο B.D Foxmoor (κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης) δήλωσε τότε «Εγώ έχω να πω τα καλύτερα για τα νέα σχήματα…Από την Κρήτη, τους Social Waste, 17 χρονών, που θα τους χρυσοπληρώνανε έξω.»
Μετά από περιπλάνηση ετών στον κόσμο του ελληνικού hip hop, πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, πολλά τραγούδια και εμπειρίες στη σκηνή, το 2004 αποχωρούν από τη Freestyle Productions. Ο X-Ray (Νικήτας Nils Klint), πρώην μέλος των Αctive Μember και νυν του συγκροτήματος Ρόδες United περιέγραψε τους Social Waste σαν ένα «από τα πιο ολοκληρωμένα σχήματα» του ελληνικού hip hop, όπως δήλωσε τότε σε μια συνέντευξή του.
Λόγω σπουδών, εργασίας και ανεργίας, στρατιωτικής θητείας αλλά και προσωπικών αναζητήσεων, το συγκρότημα αποχώρησε από τη σκηνή, τηρώντας σιγή ιχθύος μέχρι και σήμερα, οπότε αποφάσισαν να ξαναβγούν στο προσκήνιο.
Γιατί η εποχή δε σηκώνει σιωπή…