Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ

Τετάρτη 12/12 και ώρα 10:00 το σωματείο εργατοϋπαλλήλων Βιο. Με . θα κάνει παράσταση στον Ο.Α.Ε.Δ. στην Δωδεκάνησου για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Που εγκρίθηκε από τα αρμόδια υπουργεία και δεν έχει απαντήσει ακόμα ο Ο.Α.Ε.Δ.
Καλούνται συνάδελφοι και συναγωνιστές για ενίσχυση του μπλοκ ..
Πετύχαμε μια μικρή νίκη μπορούμε και παραπάνω!!!

Νέα συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) είναι ένα εργοστάσιο όπως πολλά άλλα. Εγκαταλελειμμένο από την εργοδοσία εδώ και 19 μήνες, φορτωμένο με χρέη από τη μητρική εταιρεία (Φίλκεραμ-Τζόνσον), χρέη προς τους εργαζόμενους, το Δημόσιο, προμηθευτές κ.τ.λ. Τα αφεντικά (η οικογένεια Φιλίππου) "εξαφανισμένα" και χωρίς κανείς από τη κρατική εξουσία να τους ενοχλεί ουσιαστικά για τα χρέη.

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, όμως, δεν επέλεξαν μία από τα ίδια. Απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας από τον Μάη του 2011, δεν επέλεξαν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, απόδεχόμενοι τη "μοίρα" που επιφυλάσσει η κρίση που οι καπιταλιστές δημιούργησαν: την ανεργία, την εξαθλίωση και την υποταγή. Οι εργαζόμενοι της Βιο.Με. οργανωμένοι στο σωματείο τους, επέλεξαν την άμεση δημοκρατία και τις διαδικασίες βάσης, για να αποφασίσουν την πορεία του αγώνα τους. Δεν ανέθεσαν σε κανέναν "τρίτο" ή "ειδικό" τον δικό τους αγώνα, μα πήραν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Σ' ένα τέτοιο σωματείο βάσης, σε αυτές τις γενικές συνελεύσεις γεννήθηκε και άνθισε ο σπόρος της ανάγκης. Ο αγώνας των εργατών της Βιο.Με. δεν παρέμεινε στο επίπεδο της διεκδίκησης των δεδουλευμένων αλλά έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός:
Οι εργαζόμενοι της Βιο.Με. αγωνίζονται να περάσει το εργοστάσιο στα δικά τους χέρια με πλήρη εργατικό έλεγχο. Αγωνίζονται να δημιουργηθεί προηγούμενο και πλαίσιο στη χώρα, για εργατικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής από τους ίδιους τους παραγωγούς του πλούτου.
Αυτό το (τεράστιο) βήμα αγώνα που κάνουν οι εργάτες της Βιο.Με. έχει δύο κατευθύνσεις και δύο παραλήπτες:

Πρώτον απέναντι στη πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία, όλους τους άνεργους, τους απολυμένους, τους εργαζόμενους, όλη την εργατική τάξη. Σε μια εποχή που ο αντεργατικός οδοστρωτήρας του κεφαλαίου εξευτελίζει την αξία του "εμπορεύματος των εμπορευμάτων", την αξία της εργατικής δύναμης, και πετά στο περιθώριο της κοινωνίας εκατομμύρια εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες, γυναίκες και άνδρες, ηλικιωμένους και νεολαία, η οργάνωση και η αντεπίθεση της τάξης των καταπιεσμένων πρέπει και οφείλει να αποκτήσει επιθετικά χαρακτηριστικά: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, να ποιο είναι το ελπιδοφόρο κάλεσμα των εργαζομένων της Βιο.Με!


Εκδήλωση αλληλεγγύης [Πάτρα]


οι εργάτες μπορούμε χωρίς αφεντικά!
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

18:30 ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ:
"Zanon - Εργοστάσιο χωρίς αφεντικό"
[παραγωγή ΑK Kraak (Γερμανία 2003)]

20:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
passa tempo
και jam session

στο "Το Μεγάλο Μας Τσίρκο", Κύριλλου Αρχ/που 14, όπισθεν Veso Mare, Πάτρα


Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πάτρας στους εργαζομένους του εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη οργανώνει στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης στο σωματείο των εργατών της Βιομηχανικής μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) με σκοπό την υλική στήριξή τους, ώστε με αξιοπρέπεια να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και 19 ολόκληρους μήνες. Συγχρόνως θα είναι μια εκδήλωση απεύθυνσης και ενημέρωσης σχετικά με τα δεδομένα και την εξέλιξη του αγώνα τους μέχρι σήμερα.

Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μας ξεκίνησε δυο μήνες πριν, όταν σε εκδήλωση που οργανώσαμε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, δόθηκε χώρος και φωνή στους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. για να εκφράσουν τις διεκδικήσεις, τις δυσκολίες, τα βήματα του αγώνα και τους στόχους τους σε ανοιχτό διάλογο με όσους παραβρέθηκαν εκεί. Στη συνάντηση εκείνη συγκροτηθήκαμε ως Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ.. Είμαστε εργάτες, άνεργοι και φοιτητές που από τότε πραγματοποιήσαμε δράσεις ενημέρωσης σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες, με κείμενα, αφισοκολλήσεις, μικροφωνικές, συζητήσεις και συνάντηση με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στην Αθήνα.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. με την πεποίθηση ότι η απόφασή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη και αυτοδιαχείριση του εργοστασίου που εγκατέλειψαν τα αφεντικά από το Μάιο του 2011, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, είναι ένας δρόμος αντίστασης και δημιουργίας ενάντια στην υποταγή και την εξαθλίωση που επιβάλλονται στις ζωές μας. Είναι μια διέξοδος αξιοπρέπειας και αντίστασης, σε έναν κόσμο όπου τα αφεντικά δεν διστάζουν να θρυμματίσουν και να καταστρέψουν την κοινωνία των από κάτω και τη φύση προσπαθώντας να βγουν από την κρίση τους. Η σύνδεση του αγώνα στη ΒΙΟ.ΜΕ. με ολόκληρο το εργατικό κίνημα είναι αναγκαίος όρος για την ανάπτυξη της προσπάθειας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ., αλλά και ένα μήνυμα αυτοοργάνωσης και πάλης των εργατών χωρίς αφεντικά και χωρίς γραφειοκράτες.
Ιδιαίτερα τώρα, που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκονται μπροστά στο κρίσιμο βήμα να ανοίξουν και να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο στη βάση της αυτοδιαχείρισης, πιστεύουμε ότι οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα τους με όλες μας τις δυνάμεις, αφού το παράδειγμά τους θέλουμε να γίνει ένα σπέρμα της προοπτικής ότι μπορούμε όλοι χωρίς αφεντικά, χτίζοντας έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς ανταγωνισμό και την ανισότητα.
Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες και κάθε έναν που συμμερίζεται την προοπτική αυτή να συμμετάσχουν στην Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και να στηρίξουν τον αγώνα της στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ.

Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ Πάτρας.
biometalpatras@yahoo.gr