Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κάλεσμα στη διαδήλωση της ΔΕΘ


ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΙΣΣΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ .

ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ , ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΑΣΗΣ!
ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ! 8/9/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30

Τοποθέτηση του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες χαιρετίζουμε και τασσόμαστε δίπλα στους επερχόμενους αγώνες.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά παράλληλα και κατάλληλες για να δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση, μια νέα αρχή, για αγώνες εργατικούς, αγώνες βάσης ,αγώνες ουσίας.

Χωρίς χορηγούς αλλά και χωρίς πατρονάρισμα από διάφορους πατέρες είτε κομματικούς είτε εργατοπατέρες που με το επιχείρημα της καθοδήγησης το μόνο που ζητούν να κάνουν είναι η χειραγώγηση των αγώνων ώστε να είναι οι κερδισμένοι κομματικά η να οδηγούν τους αγώνες σε ελεγχόμενες ήττες με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων. 

Σαν σωματείο εργατοϋπαλλήλων βιομηχανικής μεταλλευτικής από την αρχή της δημιουργίας μας είχαμε ταχθεί υπέρ της ανεξάρτητης λειτουργίας των σωματείων βάσης( ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ψηφισμάτων) εκδηλώνετε η πραγματική δημοκρατία. Και για αυτό το λόγο από την αρχή της δημιουργίας μας ζητήσαμε να συμμετέχουμε σε μια ομοσπονδία με τέτοια δομή. όπως αναφέρουμε παραπάνω τασσόμαστε δίπλα στα σωματεία βάσης και αυτό που επιθυμούμε είναι να παραμείνουμε με αποφάσεις βάσης και όχι να δημιουργηθεί ακόμη μια ομάδα που θα περάσει σε αναθέσεις.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εξαναγκάσουμε τις ηγεσίες των κομμάτων και τις συνδικαλιστικές να δείξουν επιτέλους την ανάλογη εμπιστοσύνη στους εργαζομένους και να αφήσουν τα σωματεία να λειτουργούν ανεξάρτητα και να ψηφίζουν όχι με κομματική ταυτότητα αλλά με την πραγματική έννοια της αντιπροσώπευσης και έτσι είναι σίγουρο πως οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιηθούν πιο ουσιαστικά και ανάλογα με το γενικό συμφέρον και όχι το μικροκομματικό.

Να αναφέρω το παράδειγμα το δικό μας που στην αρχή η ιδέα του συνεταιρισμού ήταν ένα ακατόρθωτο κομμάτι όπως έλεγαν πολλοί από τα μέλη του σωματείου και σήμερα να υπερψηφίζετε από το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων , όταν γίνεται το κοινό συμφέρον ανάγκη.

Έτσι προτείνουμε πως πρέπει να δοθεί και το βάρος του αγώνα από εδώ και πέρα, δηλαδή στους αγώνες βάσης και στα πρωτοβάθμια σωματεία και στην άμεση αντιπροσώπευση των εργαζομένων σε όλα τα όργανα . Έτσι λέμε πως ένα σενάριο δημιουργίας άλλης μια ομάδας η μιας άλλης συνδικαλιστικής παράταξης που θα λειτουργεί όπως τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν μας βρίσκει σύμφωνους ,αντιθέτως προτείνουμε πως η λειτουργία της πρωτοβουλίας να είναι προς την κατεύθυνση της ενότητας των εργαζομένων και λέμε πως ακόμη και το εργατικό κέντρο είναι των εργαζομένων της πόλης και όχι αυτών που είναι στα μεγάλα γραφεία του. Και το μόνο που κοιτούν είναι η διάσπαση του εργατικού κινήματος και όχι η ενότητα όπως θα έπρεπε. 

Και ίσως αυτή η κρίση να είναι η ευκαιρία για το εργατικό κίνημα να βρει τον πραγματικό δρόμο του που είναι ο δρόμος για την εξουσία των τάξεων που δικαιωματικά τους ανήκει . Την εργατική και την αγροτική, οι τάξεις που παράγουν πλούτο και όχι απλά ασκούν διαχείριση για ιδίου όφελος, όπως κάνει η αστική τάξη . 






ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟ.ΜΕ.