Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Θεματική εκπομπή της ΕΡΤ3 για την ΒΙΟΜΕ: Μια προσπάθεια εργατικής απελευθέρωσης

Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εργάτες το δουλεύουν χωρίς Αφεντικά; Ποιες είναι οι Προσπάθειες της εργοδοσίας να σταματήσει την προσπάθεια και πως αντιδρούν οι εργαζόμενοι; Μιλούμε για το θέμα με τον Μάκη Αναγνώστου, και τον Δημήτρη Νικολαΐδης και τον Κώστα Χαριτάκη. Επιπλέον, συζητάμε με μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και βλέπουμε αποσπάσματα της Ναόμι Κλάιν και του George Caffentzis, οι οποίοι από την άλλη άκρη του κόσμου στηρίζουν αυτή την προσπάθεια μαζί με χιλιάδες ακόμα ανθρώπους.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Χρήστος Αβραμίδης


https://www.youtube.com/watch?v=JDS9ML7S1t0&feature=youtu.be

Αύριο η διαδήλωση για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην διαδήλωση ενάντια στις φυλακές τύπου 'Γ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στηρίζει και συμμετέχει στην διαδήλωση που θα γίνει λίγο πριν από την διαδήλωση για τη ΒΙΟΜΕ στις 17.00 από την Καμάρα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ’και αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει χιλιάδες κρατούμενοι σε όλη την Ελλάδα.
https://mpalothia.files.wordpress.com/2014/06/dsc_0023.jpg
Διαβάστε παρακάτω το κάλεσμα:

Αλληλεγγύη στη Μαζική Απεργία Πείνας των Φυλακισμένων
Στις 23 Ιουνίου κρατούμενοι από τις φυλακές όλης της χώρας ξεκινούν μαζική απεργία πείνας απαιτώντας την απόσυρση του φασιστικού νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ’, φυλακές που σύμφωνα με τους ίδιους ισοδυναμούν με θανατική ποινή.
Το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας, δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα Μαρτίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αθανασίου. Οι φυλακές αυτές θα ονομάζονται φυλακές τύπου Γ’ και στόχο έχουν μια εκδικητικού τύπου ομηρία απέναντι σε καταδικασμένους ή υπόδικους με τους νόμους 187 και 187Α –δηλαδή όσους διώκονται για εγκληματική οργάνωση και όσους διώκονται με τον τρομονόμο-, ολοκληρώνοντας έτσι το κατασταλτικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο οργανώνει το κράτος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Με προκλητικό τρόπο, μετά τον ανασχηματισμό και το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής, το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκε πρώτο στη σειρά στο θερινό τμήμα στις 6 Ιούνη, για ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι, αποδεικνύοντας ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η εξόντωση του «εσωτερικού εχθρού» και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου της καταστολής σε επίπεδο αστυνομικό, δικαστικό και σωφρονιστικό. Στο αστυνομικό επίπεδο με την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και μια σειρά προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ τους, σε αντίθεση με το ό,τι γίνεται στην υπόλοιπη κοινωνία, στο νομικό-δικαστικό επίπεδο με τον τρομονόμο, τον κουκουλονόμο και την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης, εγκαθιδρύοντας το «κράτος έκτακτης ανάγκης» και στο σωφρονιστικό επίπεδο με το νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου καθιερώνεται ένα καθεστώς εξαίρεσης και εκδικητικής μεταχείρισης εις βάρος συγκεκριμένων κρατούμενων.