Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Bazaar δημιουργιών & ιδεών – 4 & 5 Δεκέμβρη


🎄Αυτό το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Δεκέμβρη σας καλούμε σε ένα διαφορετικό bazaar δημιουργιών και ιδεών που διοργανώνεται από τον Κύκλο-Εργαστήριo Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας!

Θα είμαστε εκεί με πάγκο με προϊόντα μας, μαζί με άλλες ομάδες και δημιουργούς της πόλης, που προάγουν αξίες όπως η συνεργατικότητα, η αλληλεγγύη, η επανάχρηση και δημιουργικότητα μέσω καλών πρακτικών.

Σας περιμένουμε!! 

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Δεκεμβρίου | 12:00 – 19:00 |📍Αγίας Σοφίας 105, Άνω Πόλη



Να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» τώρα!

Οι εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. στηρίζουμε το κάλεσμα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσ/νίκης για επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών, στελεχωμένο και εξοπλισμένο!

Όλες-οι στη Συγκέντρωση-Συνέλευση την Κυριακή 5/12/21 στις 12.00 στο «Λοιμωδών»

Θα βρείτε εδώ το ψήφισμα του ΚΙΑ για συλλογή υπογραφών



Στήριξη στα διωκόμενα μέλη του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Οι εργαζόμενες/οι στη ΣΕ ΒΙΟΜΕ και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων μελών του Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και αντιτασσόμαστε στις αγωγές συνολικού ύψους άνω των 3.000.000€ που κατέθεσε η ελληνοαμερικανική εταιρεία Onex με σκοπό τη φίμωση όλων όσων αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για εμάς ο κοινωνικός έλεγχος είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να ασκείται τόσο σε ζητήματα που αφορούν την παραγωγή αυτή καθαυτή στο εργοστάσιο, όσο σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια υγεία και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε την παραγωγή εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά φυσικών καθαριστικών, στηρίζοντας τις φωνές εκείνες που δηλώνουν πως για να καθαρίσουμε τα σπίτια μας ή τους χώρους εργασίας μας δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε το περιβάλλον, δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Οι Συριανές φωνές λοιπόν μας λένε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η ποσότητα χαλκού, χρωμίου, μολύβδου και ψευδαργύρου στα δείγματα στο λιμάνι της Ερμούπολης (οπού βρίσκεται το ναυπηγείο της Onex) συναντώνται σε συγκεντρώσεις οι οποίες έχουν τοξική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας της εταιρίας Onex, λόγω μη τήρησης των περιβαλλοντικών μέτρων που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία της. 

Πρέπει να σταματήσουν! Είναι η γνωστή συνταγή της επιτυχίας των μεγάλων εταιριών, που θέτουν σε υποβάθμιση το φυσικό περιβάλλον για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Είναι η πολυπόθητη ανάπτυξη (ενίοτε πράσινη), που ακούγεται από τις Σκουριές μέχρι τα Γιάννενα και από τα Άγραφα μέχρι την Τήνο, από μεγάλα στόματα που λένε μεγάλα λόγια, αλλά οι πράξεις τους θυσιάζουν τον φυσικό πλούτο στο βωμό της αέναης πλεονεξία τους.

Στις 10/12/21 στις 9:00 όλοι-όλες-όλα στα δικαστήρια Ερμούπολης ώστε να πέσουν οι σκευωρίες της εταιρίας.