Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Βίντεο από τις τριήμερες εκδηλώσεις για τα δύο χρόνια της ΒΙΟΜΕ

Δυο χρόνια Αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ – Βίντεο από τις τριήμερες εκδηλώσεις

20150215_153429Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις και δράσεις για τα δυο χρόνια εργατικής αυτοδιαχείρισης στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκης.
Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το σωματείο των εργαζομένων και η Επιτροπή αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στη ΒΙΟΜΕ, πήραν μέρος εκατοντάδες εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι /ες από πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και αγωνιστές από τα εργατικά και κοινωνικά κινήματα που συμβαδίζουν ή στέκονται δίπλα στο πρωτοπόρο και επίκαιρο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν την Παρασκευή 13 Φλεβάρη, με την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου των συνεργατικών εκδόσεων «Εκδόσεις των Συναδέλφων» και «Ακυβέρνητες Πολιτείες», οι «Ανακτημένες Επιχειρήσεις της Αργεντινής» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στην ελεύθερη ΕΡΤ3. Συνεχίστηκαν το Σάββατο 14/2 με πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα και η οποία κατέληξε στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» όπου και πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι από την ΕΡΤ3, την ΕΛΒΟ, τους σχολικούς φύλακες, τους αγωνιστές της Β.Χαλκιδικής, τα κοινωνικά ιατρεία, και τις αντιφασιστικές συλλογικότητες. Την Κυριακή εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο ανοιχτό εργοστάσιο με διάθεση προϊόντων από παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες, συναυλία με τους Θ.Παπακωνσταντίνου και το Δ.Ζερβουδάκη και γλέντι από λαϊκή ορχήστρα.
Η Παντιέρα παραβρέθηκε στις τριήμερες εκδηλώσεις και σας παρουσιάζει μέρος από αυτές στα βίντεο που ακολουθούν: 
http://www.pandiera.gr/%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B5/

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συναγωνιστή Β. Διαμάντη και το site παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση, για το εκτενές ρεπορτάζ.