Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών στα Πετρέλαια Καβάλας

Μας λένε ότι η αστυνομία «μας προστατεύει», αλλά τα ΜΑΤ κόντεψαν να ανατινάξουν τη μισή Καβάλα όταν πέταξαν κρότου λάμψης στα πετρέλαια μες στον ζήλο τους να υπερασπιστούν τον εργοστασιάρχη από τον αγώνα των εργατών. 

10 Διμοιρίες μπήκαν στο εργοστάσιο της Energean στα πετρέλαια Καβάλας και δε δίστασαν να πετάξουν ακόμα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των εργατών, παρότι βρίσκονταν σε ένα μέρος γεμάτο πετρέλαιο που οποιαδήποτε σπίθα θα μπορούσε να σταθεί μοιραία.

Οι εργάτες αντιστέκονται στις επιχειρούμενες απολύσεις και στην προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει το εργατικό κόστος αναθέτοντας δουλειές σε εργολαβίες, την ώρα που λαμβάνει στήριξη ύψους 100εκ.€ από την Ε.Ε. για την ανάπτυξή της.

Εμείς οι εργάτριες και εργάτες της ΒΙΟΜΕ γνωρίζουμε πολύ καλά από απολύσεις και ανεργία, όπως γνωρίζουμε και από επιθέσεις της αστυνομίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών στα Πετρέλαια Καβάλας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες, και δηλώνουμε έτοιμοι να επισκεφτούμε τα ταξικά μας αδέλφια στην Καβάλα και να περιφρουρήσουμε μαζί το εργοστάσιο από τα ΜΑΤ και τους ρουφιάνους της εργοδοσίας. 

Διεκδικούμε: 
Να αθωωθούν άμεσα οι συνάδελφοι που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επίθεση
Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εργατών στα Πετρέλαια Καβάλας

Καμία απόλυση 

Καμία εργολαβία


Εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ.