Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021


Τα οικολογικά καθαριστικά της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ είναι βασισμένα σε συνθετικές βιοδιασπώμενες πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης, συνδυάζοντας οικολογία και υψηλή δραστικότητα. Μπορούν να καλύψουν τόσο τις οικιακές όσο και τις επαγγελματικές ανάγκες για καθαριότητα, από το πλύσιμο των πιάτων και των ρούχων μέχρι την απομάκρυνση αλάτων και λιπών από επιφάνειες και σκεύη.

Ποια η διαφορά των οικολογικών από τα συμβατικά καθαριστικά;

Η κύρια διαφορά μεταξύ των οικολογικών και των συμβατικών καθαριστικών βρίσκεται στην προέλευση των συστατικών τους. Τα συμβατικά χρησιμοποιούν πετροχημικές πρώτες ύλες (μη ανανεώσιμες), που παράγονται από πετρέλαιο (όπως το βενζόλιο και οι κορεσμένοι υδρογονάνθρακες μακριάς αλυσίδας), σε αντίθεση με τις φυσικές, οι οποίες προέρχονται από φυτικά έλαια, κυρίως καρύδας και φοίνικα, αλλά και από άλλους τύπους φρούτων και λαχανικών (γλυκόζη, κυτταρίνη). 

Επειδή τα οικολογικά καθαριστικά χρησιμοποιούν φυτικά συστατικά και είναι απαλλαγμένα από τυχόν επιβλαβείς χημικές ουσίες, ρύπους και τοξίνες, είναι πλήρως βιοδιασπώμενα. Η βιο-διάσπαση των συστατικών τους οφείλεται στην ικανότητα διαφόρων μικροοργανισμών (όπως βακτήρια, μύκητες), που υπάρχουν σε αφθονία στα ύδατα και στο έδαφος, να διασπούν τις χημικές ουσίες σε μικρότερες ενώσεις, θρεπτικά συστατικά και νερό, τα οποία με τη σειρά τους αφομοιώνονται στο φυσικό περιβάλλον. Αντιθέτως, τα συμβατικά καθαριστικά του εμπορίου περιέχουν πολλά συστατικά (φωσφορικά άλατα, χλωριώδη/υποχλωριώδη, αμμωνία) που συσσωρεύονται σε λίμνες και ποτάμια ή διαταράσσουν ή ακόμη και δηλητηριάζουν την υδρόβια ζωή, οδηγώντας στην καταστροφή ενός οικοσυστήματος.

Ποια άλλα οφέλη μπορούν να προσφέρουν έναντι των καθαριστικών του εμπορίου;

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των οικολογικών καθαριστικών είναι ότι είναι συμπυκνωμένα, χρειάζονται δηλαδή μικρότερη ποσότητα για να δράσουν και μειώνονται με αυτόν τον τρόπο σε ένα βαθμό και τα υλικά συσκευασίας τους. Επίσης, χάρη στην υψηλή καθαριστική τους ισχύ, τα προϊόντα αυτά μπορούν να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, όπως για παράδειγμα το καθαριστικό για το πλυντήριο ρούχων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί και με κρύο νερό.

Στεκόμαστε λοιπόν για άλλη μια φορά ενάντια στη λογική που επιτάσσει την κερδοφορία με οποιοδήποτε κόστος για το φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Και για να είμαστε σίγουροι/ες πως δεν υπάρχει περίπτωση να βλάψουμε κάποιον/α από εσάς με τα προϊόντα μας, τοποθετήσαμε όλες τις απαραίτητες σημάνσεις και οδηγίες προφύλαξης στις ετικέτες τους, τα καταχωρήσαμε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων και αναρτήσαμε όλα τους τα συστατικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών, οι εργαζόμενοι/ες της Συνεργατικής Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ, έχοντας τη στήριξη πολλών χιλιάδων αλληλέγγυων σ’ όλον τον πλανήτη, καταφέρνουμε και παράγουμε καθαριστικά που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα και την οικολογία. Αποδεικνύουμε πως ένα αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο αν και έχει απέναντί του το κράτος, την αγορά και τα αφεντικά, μπορεί να παράξει και να διαθέσει προϊόντα καλύτερα από αυτά των πολυεθνικών των τεραστίων budget και των διευθυντάδων.

Καθαρίζουμε με αλληλεγγύη!

ηλεκτρονικές παραγγελίες: https://www.viomecoop.com/

τηλεφωνικές παραγγελίες: ☎️ 2313031154 & 2130437163


📷η φωτογραφία από τη συνεργατική Fotomada