Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 18/10 – ΚΑΜΑΡΑ 10.30



Το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής καλεί πρωτοβάθμια σωματεία, ανεξάρτητους εργαζόμενους και κάθε ενεργό πολίτη να συμμετέχει σε ανεξάρτητη, ειρηνική συγκέντρωση και πορεία χωρίς αγκιστρώσεις από τη γραφειοκρατία από την Καμάρα στις 10.30 προς το Υπουργείο με το εξής δρομολόγιο: 
Εγνατία- Αγ. Σοφίας-Ερμού-Βενιζέλου-Εγνατία-Αντιγονιδών-Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης.

Οι εργάτες της Βιο.μετ. καθώς είναι απλήρωτοι από τον Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας, της οποίας το επίδομα τελείωσε τον Σεπτέμβριο, με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης αγωνίζονται να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο, το οποίο εγκατέλειψε η εργοδοσία. Οργανωμένοι σε ένα σωματείο βάσης αμεσοδημοκρατικό όπου για τα πάντα αποφασίζει η γενική συνέλευση των εργατών, διεκδικούν να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο, δημιουργώντας έναν εργατικό συνεταιρισμό κάτω από τον πλήρη έλεγχο τους, απαιτώντας μάλιστα νομική κατοχύρωση τόσο για το δικό τους εγχείρημά, όσο και για όλα τα άλλα που θα ακολουθήσουν. Ταυτόχρονα, με επίσημη πρότασή τους που έχει κατατεθεί στα χέρια της κυβέρνησης, διεκδικούν να τους δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να βάλουν μπρος το εργοστάσιο, χρήματα που άλλωστε τους ανήκουν, καθώς είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Ο αγώνας των εργατών της Βιο.μετ. είναι σημαντικός, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στις κατασκευές αλλά για το σύνολο των εργατών που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες απολύσεις, ελαστική, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Είναι σημαντικός όχι μόνο γιατί αμφισβητεί ανοιχτά τον παρασιτικό ρόλο των εργοδοτών συνολικά, αλλά γιατί σε μια κοινωνία που καταστρέφεται μέρα με την μέρα από την καπιταλιστική κρίση, προσφέρει την μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τους εργαζόμενους από την ανεργία και τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δείχνει τον μοναδικό δρόμο για την πραγματοποίησή της – τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο της ολικής ρήξης με τον κόσμο τον αφεντικών, τον δρόμο της κατάληψης των μέσων παραγωγής από τους ίδιους τους εργάτες.
Την στιγμή που οι άνεργοι πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια, που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ο αγώνας για την κατάληψη και την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής συνολικά πρέπει να γίνει αγώνας κάθε σωματείου, κάθε εργαζομένου και κάθε ανέργου που με γενική απεργία διαρκείας θα σαρώσουμε κυβερνήσεις, μέτρα, μνημόνια και αφεντικά.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιο.Μετ. / email: protbiometal@gmail.com

επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 19.00 Εργατ. Κέντρο Θεσ/νίκης

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ.
ΜΠΑΙΝΕΙ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ,ΣΤΟ Α.Π.Θ. .ΚΑΙ ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ.


Χαιρετισμός συγκέντρωσης προπύλαια  Αθήνα

Συναγωνιστές συναγωνίστριες – συνάδερφοι συναδελφισες  το σωματείο βιομηχανικής μεταλλευτικής  έχει μπει μπροστά στον αγώνα . έναν αγώνα που βάζει νέο πλαίσιο και νέες δυνατότητες στους εργατικούς αγώνες από εδώ και πέρα.
Αλλάζουν τα παλιότερα πλαίσια που ζητούσαν  απλός τα κεκτημένα , τώρα θα ζητάμε τα κατελημένα!!
Έρχεται η βιο.με. και η συνέλευση των εργαζομένων και κάνει μια πρόταση . πρόταση την οποία θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του κινήματος . ολόκληρης της εργατικής τάξης και να δώσει απαντήσεις εκεί που δεν υπάρχουν λύσεις .
Κάθε εργοστάσιο κάθε επιχείρηση που αντιμετωπίζει πρόβλημα  και λέει ο εργοδότης πως δεν μπορεί να το κρατήσει, εκεί να έρθουμε οι εργαζόμενοι και να πούμε αν δεν μπορείτε εσείς μπορούμε εμείς . για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας , και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων και των οικογενειών μας . Βέβαια με απώτερο σκοπό την γενίκευση του κινήματος και το πέρασμα στο σύνολο της κοινωνίας. Ζητάμε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, ώστε να δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους, να μπορούν αν θέλουν να το δουλέψουν.
Δίνουμε και ένα σχέδιο , το πως μπορεί να γίνει κατά την γνώμη μας αυτό!
Και δεν μένουμε εκεί παλεύουμε να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο της βιο.με. και να κρατήσουμε τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και με αξιοπρέπεια.
Εμείς οι εργαζόμενοι της βιομηχανικής μεταλλευτικής κάνουμε την αρχή αλλά δεν μένουμε έτσι θα συνεχίσουν κι αλλά εργοστάσια, εμπορικές επιχειρήσεις , πολύ εθνικές !! να αρχίσουν κατόπιν οι αγρότες να οργανώνουν την παραγωγή τους σύμφωνα με τις ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων όποτε να μην λείπει τίποτα κι από κανέναν.
Και οι κύριοι άρχοντες του κεφαλαίου που έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο, όταν καταφέρουμε  να σταθούμε στα πόδια μας, μην έρθουν να ζητήσουν τις αγορές τους . Γιατί θα έχουν αλλάξει οι αγορές και θα έχουν πάρει άλλη ρότα, δεν θα δουλεύουμε πια για να τους παχαίνουμε το πορτοφόλι, ούτε θα είμαστε σκλάβοι τους  .
Θα φτιάξουμε μια άλλη οικονομία που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την
Άνοδο των λογαριασμών τους .
Και όσο για αυτούς όλους που λένε ότι θα αποτύχουμε τους μεγάλο συνδικαλισταραδες !!! απαντούμε πως να μην ανησυχούν τόσο για μας .εμείς έτσι κι αλλιώς μπατίρηδες ήμασταν , το πολύ πολύ πάλι μπατίρηδες θα είμαστε. Αλλά μπατίρηδες με το κεφάλι ψηλά!! Και όχι σαν ραγιάδες σκυμμένοι μπροστά στον αφέντη. και να περιμένουμε το ξεροκόμματο που μας πετάει μέχρι την  δεύτερη, εργατική, παρουσία. Αλλά σήμερα εδώ οπός είμαστε μαζεμένοι!! δεν φοβόμαστε!! εδώ μπροστά σε όλον τον κόσμο!! κάνουμε γενική συνέλευση και αποφασίζουμε για την πορεία μας . και όχι κρυφά σε καταγώγια χωρίς οργανωτικές και ούτε το δέκα τις εκατό τις βάσης μας να βγάζουμε αποφάσεις για να μην ανατραπούν αυτά που θέλουμε εμείς.
Συνάδερφοι και συναγωνιστές πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως δεν είμαστε εμείς το κέντρο του κόσμου ! αλλά πως  πρέπει να κατεβάσουμε τον κόσμο μας στο κέντρο, επιτέλους και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το τι δρόμο θέλουμε να τραβήξουμε και τι οικονομία.
Φυσικά πρώτα πρώτα θέλει να ανατρέψουμε την παρούσα κεφαλαιοκρατία που βλέπουμε ότι νοσεί. Εμείς δεν πρέπει να της δίνουμε δυναμωτικές ενέσεις βέβαια εε;
Αλλά χρειάζεται άλλη συνταγή , χρειάζεται να γίνουμε ο εφιάλτης στον πυρετό την αρρώστιας της . να γίνουμε ο φορέας των νοσογόνων ιών που την περιτριγυρίζουν  . και εισχωρώντας στο άρρωστο έτσι κι αλλιώς κορμί της να γίνουμε ο καρκίνος της που θα καταστρέψει όλα τα όργανα της . και να πετάξουμε το άδειο κουφάρι της σε μια γωνία για να την βλέπουμε . Και για παράδειγμα μην ξαναπέσουμε στα ίδια . Αλλά και για τα παιδία μας. να δουν το θηρίο που παλέψανε οι γονείς τους και κατάφεραν να ξαναφέρουν στα χείλη τους το χαμόγελο.
Έτσι  συνάδερφοι και συναγωνιστές θα πρέπει πρώτα να βάλουμε στην άκρη την κεφαλαιοκρατία και μετά με την ησυχία μας , χωρίς κανείς να μας επηρεάζει ,χωρίς υποσχέσεις από διάφορους . χωρίς ρουσφέτια. αλλά με καθαρό μυαλό , και με πείρα που θα έχουμε αποχτήσει. Όλοι μαζί να αποφασίσουμε για την οικονομία που θέλουμε.
Και Όλοι μαζί μετά να παλέψουμε για να γίνει πράξη.
Αυτό όμως πετυχαίνετε μόνο με έναν τρόπο. <<άμεση δημοκρατία>>.
Δηλαδή οργάνωση της βάσης των εργαζομένων , των γειτονιών , των γυναικών , των άνεργων.
 Συνάδελφοι και συναγωνιστές αυτό το καραβάνι δημιουργήθηκε από την αγωνιά των ανθρώπων για να γίνει η ιδέα της ένωσης των εργαζομένων . και των άνεργων . να γίνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε Όλοι οι εργαζόμενοι στην χώρα μας. να ενώσουμε χώρους που μέχρι χτες δεν γνωριζόμασταν και τέλος να ακουστεί πως τελικά υπάρχει λύση . Αν εμείς θέλουμε μπορούμε συνάδελφοι. 
Μπορούμε να αναλάβουμε να διαχειριστούμε τις ζωές μας όπως εμείς θέλουμε και όχι όπως ορίζει το κάθε αφεντικό.
Ξεκινήσαμε από την Αλεξανδρούπολη  και μέρα- μέρα πόλη την πόλη φτάσαμε στην Αθήνα για να μετρήσουμε τις δυνάμεις  μας να τους δείξουμε πως δεν είμαστε λίγοι όπως τα λένε, αλλά είμαστε πάρα πολλοί και στο μέλλων, ακόμη περισσότεροι !!!
Οι εργαζόμενοι της βιο.με. συνάδερφοι και συναγωνιστές είναι μια χούφτα άνθρωποι. σαν μια χούφτα που κλείνει μέσα της  χιόνι. Που την κάνουμε χιονόμπαλα και την πετάμε . την πετάμε στην πλαγιά και αυτήν αρχίζει και κατρακυλάει και όσο κατρακυλάει τόσο μαζεύει χιόνι , και μαζεύει κι άλλο χιόνι , κι άλλο και όλο μεγαλώνει αυτή η μπάλα και γίνετε όλο και μεγαλύτερη !! και μαζεύει και κολλάει πάνω της εργαζόμενους ,ανέργους , νοικοκυρές, φοιτητές , αγρότες. Και φυσικά η αλληλεγγύη φροντίζει να μην χτυπήσει πουθενά και σπάσει να φτάσει στο τέλος της πλαγιάς αλώβητη και να έχει γίνει μεγάλη σαν την γη.
Τότε συνάδερφοι και συναγωνιστές και μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως νικήσαμε!!