Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

 

Η κυβέρνηση που παρακολουθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους δεν διστάζει να απαγορεύσει ακόμα και διαδηλώσεις που προβάλουν σχεδόν οικουμενικά αιτήματα όπως είναι οι πορείες ενάντια στους βιασμούς και στις γυναικοκτονίες.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν στα Εξάρχεια πορεία εναντίον των βιασμών και δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το δρομολόγιό της, ενώ παρόμοιες λυσσασμένες κινήσεις πραγματοποίησαν και ενάντια σε φεμινίστριες που διαδήλωναν στο Σύνταγμα ενάντια στις γυναικοκτονίες.

Πριν από έναν χρόνο τον νόμο για τις διαδηλώσεις και τις απαγορεύσεις τους, τις κάναμε κουρελόχαρτο. Σήμερα που η κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναθέσει σε λειτουργία το αποτυχημένο χουντικό της σχέδιο καλούμε την εργατική τάξη, να βγει στους δρόμους, να ενωθεί με το φεμινιστικό κίνημα και τους άλλους αγώνες. Να πάμε όλες και όλοι μαζί να αχρηστεύσουμε και πάλι τους αυταρχικούς σχεδιασμούς των κεφαλαιοκρατών και των υπαλλήλων τους Μητσοτάκη, Θεοδωρικάκου και της σημερινής κυβέρνησης που τους εξυπηρετούν σαν υπάκουο πιόνι.

Η διαδήλωση της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου να είναι η αρχή που οι εργαζόμενες/οι θα κάνουν πάλι δικούς τους τους δρόμους και θα στείλουν τον νόμο απαγόρευσης διαδηλώσεων στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.



Αγωνιστικά αλληλέγγυα εργαζόμενοι στην Συνεργατική ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου