Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟ.ΜΕ-Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30/3, συνεργείο της ΔΕΗ με συνοδεία δύο κλούβες ΜΑΤ, προχώρησε στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί μία ξεδιάντροπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων της που αναδεικνύει για μία ακόμη φορά ποιο είναι το πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης και το κράτους: η υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή που η πανδημία του κορωναϊού βρίσκεται σε έξαρση και γίνεται ολοφάνερη η απροθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, η υπάρχουσα συνθήκη απαγόρευσης κυκλοφορίας αξιοποιείται από την ίδια, με σκοπό της καταστολή της ΒΙΟ.ΜΕ.

Ένα εργοστάσιο,που παράγει προϊόντα γενικού καθαρισμού και υγιεινής-προϊόντα εξαιρετικά αναγκαία στην κοινωνία,τη χρονική περίοδο που διανύουμε- και το διαχειρίζονται οι ίδιοι/ες εργαζόμενοι/ες τους από το 2013, σε πείσμα της εταιρίας που τους είχε για μήνες απλήρωτους/ες.

Η επαίσχυντη αυτή κατασταλτική απόπειρα της κυβέρνησης-εν μέσω της πανδημίας του Covid-19-επιχειρεί ύπουλα να σαμποτάρει την παραγωγή του μοναδικού κατειλημμένου εργοστασίου στον ελλαδικό χώρο, κόβοντας το ρεύμα υπό την παρουσία δύο κλουβών ΜΑΤ.

Η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε δηλώνει την αλληλεγγύη της στους/στις εργαζόμενους/ες της ΒΙΟ.ΜΕ, και καταγγέλλει την μεθοδευμένη και ύπουλη καταστολή της που δέχεται από το κράτος.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟ.ΜΕ.!

-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας της Α.Π.Ροσινάντε

Η ανακοίνωση δημοσιευμένη εδώ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου