Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά: Η ΒΙΟΜΕ δεν κλείνει για 2 καλώδια – Ρεύμα στην ΒΙΟΜΕ με κάθε μέσο

Εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ αποτελεί ζωντανή απόδειξη όλων όσων οι πλούσιοι και πληρωμένοι εκπρόσωποι του καπιταλισμού προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν γίνονται»:

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ διευθύνουν συλλογικά την παραγωγή χωρίς αφεντικό. Συνέχισαν να έχουν δουλειά μετά το κλείσιμο του εργοστασίου από την ιδιοκτήτρια εταιρία, χωρίς την προσέλκυση ξένων στρατηγικών επενδυτών, και με τις κυβερνήσεις να τους βάζουν εμπόδια, αντί να τους κάνουν σκανδαλώδεις εξυπηρετήσεις «για να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, επίσης, δεν κοιτάνε μόνο το δικό τους στενό συμφέρον. Αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας, παράγουν προϊόντα χρήσιμα για την κοινωνία, όπως σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού και στέκονται αλληλέγγυοι σ’ αυτούς και αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ειδικά στις μέρες τις πανδημίας, η ανεκτίμητη αξία της ΒΙΟΜΕ έλαμψε στις δωρεές χιλιάδων σαπουνιών στους πρόσφυγες των camps και σε φυλακισμένους, ανθρώπους παρατημένους από τις κυβερνήσεις σε μια κόλαση – δημιούργημα των ίδιων των κυβερνήσεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση έκοψε το ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία των εργαζομένων και των αλληλέγγυων να αντιδράσουν μαζικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς θα κάνουμε τα πάντα ώστε η ΒΙΟΜΕ να συνεχίσει, μένοντας σε χέρια εργατικά.

#power2viome

δείτε την ανακοίνωση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου