Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης - ΒΙΟ.ΜΕ. – ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης - ΒΙΟ.ΜΕ. – ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Δελτίο τύπου
Στο πλαίσιο του δεκαημέρου δράσεων για την καταστολή των αγωνιστών της ΒΙΟΜΕ και της Χαλκιδικής διοργανώνεται γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας.
Η Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο μέσα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ το τριήμερο 14 με 16/12/2018. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη της οικογιορτής για στέγαση σε έναν χώρο όπου θα είναι προσβάσιμος και ανοιχτός ελεύθερα σε παραγωγούς και καταναλωτές, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ φιλοξενούν για πρώτη φορά στο εργοστάσιό τους την Οικογιορτή. 


Όλοι θα είναι εκεί: η ΣΕ ΒΙΟΜΕ και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συλλογικότητες και οργανώσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη και την αυτάρκεια, περιβαλλοντικές ομάδες, μεταποιητές και παραγωγοί οικολογικής τροφής, ομάδες για την διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών, το διατροφικό κίνημα για «καθαρή» τροφή, περιαστικοί καλλιεργητές, ΚΟΙΝωνικές Συνεταιριστικές ΕΠιχειρήσεις, σωματεία, φορείς, αγωνιστές και αγωνίστριες. 

Η Οικογιορτή ξεκινάει την Παρασκευή την 15:00 και τις επόμενες μέρες θα είναι ανοιχτά από τις 12:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Θα υπάρχει:
• έκθεση καθαρών οικολογικών προϊόντων φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση από παραγωγούς και μεταποιητές από όλη την Ελλάδα, οικολογικά κοσμήματα-χειροτεχνήματα 
• συζητήσεις – ομιλίες με θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την υποστήριξη των μικρών παραγωγών, την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία
• συζητήσεις και δράσεις για τον δίκαιο αγώνα των αγωνιστών της ΒΙΟΜΕ και των Σκουριών 
• εργαστήρια και σεμινάρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης.
• καλλιτεχνικά δρώμενα, κουκλοθέατρο, δράσεις για παιδιά
• μουσική και πολλές συναυλίες

Σας καλούμε όλους και όλες στην Οικογιορτή στις 14,15 και 16/12/2018, να επισκεφθείτε το εργοστάσιο για να περάσουμε καλά όλοι μαζί, να προμηθευτούμε τα αναγκαία ενόψει Χριστουγέννων, να φάμε, να πιούμε, να γλεντήσουμε (παιδιά και μεγάλοι), να αγωνιστούμε για τα δίκαια των αγώνων μας, αλλά και να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν την πόλη μας. 

Καλή αντάμωση!
http://oikogiortithessalonikis.blogspot.com
https://www.facebook.com/oikogiorti/
τηλ 6983258265, 6946982547
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου