Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη χαιρετισμός στη συναυλία αλληλεγγύης

Συνάδελφοι -συναδερφησες ,συναγωνιστές –συναγωνιστρηες , φιλες και φιλοι.

Πρώτα θα πρέπει να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των εργαζομένων
Τους καλλιτέχνες ,που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν το ταλέντο τους στην διάθεση του αγώνα. Χωρίς να ζητήσουν κανένα αντάλλαγμα.
 Όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας την συναυλία για την ενίσχυση του αγώνα και του καραβανιού αλληλεγγύης . Και τους αλληλέγγυους που με αυταπάρνηση πολλές φορές της προσωπικής τους ζωής προσφέρουν τα μέγιστα.
Η σημερινή συναυλία συνάδελφοι και συναγωνιστές εμείς οι εργαζόμενοι στην βιο. Με. Θα θέλαμε να την αφιερώσουμε στον πολύ αγαπημένο φίλο και αλληλέγγυο από την πρώτη στιγμή που συστάθηκε η επιτροπή αλληλεγγύης . ΅Στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Καρυδη.’

Θα πρέπει να σας πω πως το καραβάνι αυτό γίνετε για να ενισχυθεί ένας αγώνας που έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηρίστηκα . και κάποιες διαφορές από άλλους πρόσφατους αγώνες . και λέω πρόσφατους γιατί παλιότερα ήταν πολύ διαδεδομένα τα αιτήματα που βάζει σήμερα η βιο.με.
Δηλαδή εργατικός συνεταιρισμός στην παραγωγή και απόλυτος έλεγχος από τα κάτω στην επιχείρηση. Και το Δ.Σ. της εταιρίας.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές το καραβάνι ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη και περνώντας από πόλη σε πόλη έφτασε στην  Θεσσαλονίκη για να βρεθούμε εργαζόμενοι, φοιτητές , άνεργοι, να ενωθούμε και να κινήσουμε αύριο για Λάρισα , βόλο όπου θα γίνει μια ακόμα εκδήλωση και διανυκτέρευση και την επομένη αφού συναντηθούμε με διάφορες πόλεις στον δρόμο. ξεκινάμε για Αθήνα  . όπου θα γίνει ανάλογη εκδήλωση, και Δευτέρα πρωί πορεία προς το υπουργείο εργασίας και τον Ο.Α.Ε.Δ. όπου θα απαιτήσουμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας και να δοθεί απάντηση.
Και καλός ερχοντων των πραγμάτων Δευτέρα απόγευμα γυρνάμε πίσω και τρίτη ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές καταλαβαίνουμε πως αν μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την βιο. Με . την επομένη ξημερώνει μια άλλη μέρα  για το εργατικό κίνημα .
καταλαβαίνουμε όλοι πως αν υπάρξει μια τέτοια λύση αλλάζει όλο το σκηνικό στο στήσιμο και στην διαχείριση τέτοιων εγχειρημάτων και φυσικά τα τόσα εργοστάσια που είναι σε μια τέτοια κατάσταση ίσος μπορέσουν οι εργαζόμενοι σε αυτά να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση στην οικονομία και στην ανεργία.

ξεκινάμε  λοιπόν με αέρα και περίσσια αισιοδοξία να πάμε στην Αθήνα και να πάρουμε αυτά που ζητάμε και ελπίζουμε πως θα γυρίσουμε νικητές!!!
Αλλά κι αν δεν καταφέρουμε να έχουμε μια απάντηση σαφής δεν σταματάμε να το παλεύουμε μέχρι να νικήσουμε!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου