Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζουμε! Δεύτερη ημέρα αγώνα & αλληλεγγύης με πορεία και συναυλία!

Σήμερα Δευτέρα 11/2 θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει στις 17:00 από την Καμάρα. Η πορεία θα κατευθυνθεί διαμέσου κεντρικών δρόμων της πόλης προς το Ιβανώφειο, όπου στις 20:00 θα αρχίσει η συναυλία αλληλεγγύης με τους: 
Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Χαρούλη και Χαΐνηδες.



Κείμενο αλληλεγγύης


Η πολιτική πρωτοβουλία ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ, χαιρετίζει τον αγώνα και την προσπάθεια των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΤ, να κερδίσουν την εργασία τους, την οργάνωσή της, με τους όρους που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται και επιχειρούν να υλοποιήσουν, προσπάθεια που με δεκάδες προσκόμματα το κεφάλαιο και η εργοδοσία επιχειρούν να ακυρώσουν.
Είναι στοιχειώδες και αυτονόητο ταξικό μας χρέος αυτή η στάση. Όπως με όλους τους εργατικούς αγώνες, στο διάστημα της ύπαρξής μας, πολύ περισσότερο σήμερα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι παρόλα τα όρια τα οποία εμφανίζουν, και τα οποία με τιμιότητα και αγωνία για τη νίκη τους, πάντα αποτυπώνουμε. Και εμείς φυσικά με τα δικά μας όρια.
Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕΤ, με την πεποίθηση και την πολιτική λογική, πως κάθε εργατικός αγώνας, από όποια αφετηρία και αν εκδηλώνεται, μπορεί πραγματικά να απασχολήσει πλειοψηφικά την τάξη, μόνο αν επιχειρεί να ενοποιήσει την προσπάθεια, με όρους πανεργατικούς και πανεθνικούς. Και αυτό στη δική μας σκέψη και πρακτική, δεν μπορεί να παρακάμπτει το ζήτημα της ανατροπής της αστικής εξουσίας, της εξουσίας του κεφαλαίου, την πτώση της κυβέρνησής του. Είναι ένας αγώνας πολιτικός, στον οποίο οι αγώνες όπως της ΒΙΟΜΕΤ, είναι μία πτυχή αναγκαία, χωρίς όμως καμιά αυταπάτη πως το άθροισμα αυτοδιευθυνόμενων ζωνών  θα παράξει μια άλλη κατάσταση για την τάξη.
Για αυτό και για εμάς η στήριξη και η αλληλεγγύη στον αγώνα, όχι μόνο αυτόν (ας θυμηθούμε για λίγο τη Χαλυβουργική), δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές προεκτάσεις και το περιεχόμενο, το οποίο αναπτύσσουν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Όπως όμως και σε άλλους εργατικούς αγώνες, αυτό δεν ακυρώνει την αλληλεγγύη μας.
Σε κάθε περίπτωση τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕΤ. Θα παρακολουθούμε τις αποφάσεις και τις κινήσεις τους, θα βοηθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις.
10/02/2012
Πολιτική Πρωτοβουλία ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ

Φωτογραφίες από την πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Την Κυριακή 10/2 πραγματοποιήθηκε στο cine Αλέξανδρος η πανελλαδική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

Στην αρχή της συνάντησης προβλήθηκε το, σχετικό με τον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ., ντοκυμαντέρ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!", μια παραγωγή της ομάδας"ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ".

Αύριο (Δευτέρα 11/2) θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει στις 17:00 από την Καμάρα. Η πορεία θα κατευθυνθεί διαμέσου κεντρικών δρόμων της πόλης προς το Ιβανώφειο, όπου στις 20:00 θα αρχίσει η συναυλία αλληλεγγύης με τους: Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Χαρούλη και Χαΐνηδες.