Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!




Στις 12 Μαϊου πρόκειται να λάβει χώρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης άλλη μία απεγνωσμένη ενέργεια με σκοπό να καμφθεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Κάποιοι πρώην εργαζόμενοι, όντας ξένοι με τις έννοιες της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της ελευθερίας, οδηγούν στα δικαστήρια αυτούς, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την τυφλή υπακοή τους στα κελεύσματα της εργοδοσίας. Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που γίνεται προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην ελεύθερη εργασία, η οποία δεν δέχεται εντολοδότες.
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ τόλμησαν και έδειξαν πως μία αληθινή και χωρίς το στίγμα της εξουσίας εργασία, και κατ’ επέκταση ζωή, είναι δυνατή.  Προσπάθησαν αρχικά να επιβιώσουν, αλλά μας έδειξαν τελικά πώς είναι να ζείς πέρα από το δίπολο του εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου στις σχέσεις εργασίας.
Σήμερα λοιπόν, που η ΒΙΟ.ΜΕ μετρά 15 μήνες αυτοδιαχείρισης, που η αλληλεγγύη  από Ελλάδα και εξωτερικό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων, αφού οι αλληλέγγυοι – υποστηρικτές και υποστηρίκτριες σε διάστημα μόλις τριών μηνών  έχουν ξεπεράσει τους οκτακόσιους, σήμερα είναι που η επιτυχία της ενοχλεί και γι’αυτό προσπαθούν να εκδικηθούν το εγχείρημα.
Για όλα τα παραπάνω η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ, επιθυμεί να υπενθυμίσει την αμέριστη και άοκνη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ, που πολύ άδικα υφίστανται όλες τις χειραγωγούμενες και κατευθυνόμενες επιθέσεις. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι στον αγώνα έναντια στην εκμετάλλευση της εργασίας, που κάποιοι αρέσκονται να διαιωνίζεται. Έτσι, υπενθυμίζουμε πως το γρανάζι το γυρίζουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα σταθούμε ενάντια σε οποιονδήποτε θελήσει να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Όλες οι απονενοημένες προσπάθειες προκειμένου να παρεμποδιστεί η ανοδική πορεία της ΒΙΟ.ΜΕ, δε φανερώνουν παρά μόνο την αδυναμία αυτών από τους οποίους εκπορεύονται.
Στις 12 του Μάη θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων.

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Δευτέρα 12 Μάη 09.00

Να απορριφθούν οι κατηγορίες, να δικαιωθούν οι αγωνιζόμενοι εργάτες της ΒΙΟΜΕ.
Κάτω τα χέρια από το εργοστάσιο των εργατών!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ!

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκης)
στον αγώνα των εργαζομένων της Βιο.Με 


H CGT υπέρ των εργατών της ΒΙΟΜΕ


http://www.urif.cgt.fr/wordpress/wordpress/wp-content/uploads/2014/01/LOGO-Ile-de-france.jpg




H Περιφερειακή Ένωση CGT Île-de-France  στηρίζει τους  εργαζομένους της  Βιομηχανικής Mεταλλουργικής ( ΒΙΟME. )



Η Περιφερειακή ένωση CGT  εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στον αγώνα  των εργαζομένων της Βιομηχανική Mεταλλευτική (ΒΙΟME ) που αυτοδιαχειρίζονται το εργοστάσιό τους από το 2011 .
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της  ΒΙΟΜΕ  εγκατέλειψε τους εργαζομένους και το  εργοστάσιο  τον Μάιο του 2011. Σε απάντηση , η Γενική Συνέλευση, που συγκροτήθηκε από το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας, αποφάσισε την επανέναρξη της παραγωγής με καθεστώς αυτοδιαχείρισης.
Εδώ και 3 χρόνια, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ αγωνίζονται για την αναγνώρισή τους από το κράτος, προκειμένου η πρωτοβουλία τους να έχει  νομική κάλυψη . Ήδη ένας υπουργός έχει  αναγνωρίσει ότι το εργοστάσιο πρέπει να μεταφερθεί στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια συνολική αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Κάθε αγώνας και κάθε νίκη ενισχύει τον αγώνα και τις διεκδηκίσεις των εργαζομένων και δημιουργεί ένα αγωνιστικό κεκτημένο και ένα παράδειγμα για οποιοδήποτε άλλο αγώνα σε όλη την  Ευρώπη.
Η σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας και να υποστηρίχτούν  οι προσπάθειες των εργαζομένων κατά της ανεργίας . Η URIF - CGT εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων ΒΙOME και απευθύνει έκκληση προς όλα τα συνδικάτα , τις οργανώσεις και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Montreuil , 10 του Φεβρουαρίου 2014