Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ του συναδελφου


Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Μ. Μ., που εκδικητικά απολύθηκε από την εργοδοσία  της Wind λόγω της συμμετοχής του στις δύο 24ώρες πανελλαδικές γενικές απεργίες.
Ο συνάδελφος εργάζεται στο τμήμα δικτύου, είναι άριστος στην δουλειά του.
Τι ενόχλησε λοιπόν την διοίκηση;
Ενοχλεί η αγωνιστική στάση που κρατούσε, η συμμετοχή του σε κάθε απεργία και κινητοποίηση, το ότι ήταν γραμμένος και στα δύο σωματεία στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό

Ενοχλεί ότι παρά τα χτυπήματα, την συνεχή στοχοποίηση, το ΣΕΤΗΠ στις τελευταίες εκλογές του το καλοκαίρι μπήκε με κάλπη σε δύο κτήρια και στην ΛΑ και στην Νεαπόλεως και οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν με νέες εγγραφές και ανεβασμένη συμμετοχή και στην Wind
Ενοχλεί ότι δυναμώνει η φωνή της αντίστασης, της συλλογικής δράσης, μέσα στο χώρο της Wind.

Φοβούνται την δύναμη μας. Φοβούνται την συλλογική δράση. Φοβούνται την ενότητά μας.
Γι’ αυτό επιτίθονται στα συνδικάτα. Το αποδεικνύει η νέα κυβέρνηση με τον συνδικαλιστικό νόμο της. Το αποδεικνύουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που συναινούν και θέλουν σωματεία διαλαλητές της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων. Το αποδεικνύουν οι πλειοψηφίες της ΟΜΕ-ΟΤΕ που αρνούνται να δυναμώσουν την πάλη μας με την δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας. Το αποδεικνύει και η εργοδοσία της Wind που επιτίθεται συνεχώς στην συνδικαλιστική δράση, για να εκφοβίσει οποιουδήποτε εργαζόμενο σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει.
Προσπαθούν να μας φοβίσουν, γιατί πιο πολύ φοβούνται αυτοί οι ίδιοι
Όταν τα βάζουν με έναν από εμάς τα βάζουν με όλους μας. Με όλο τον κλάδο. Με όλο το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Καιρός να το καταλάβουν .
Καιρός να τους δείξουμε και εμείς την δική μας δύναμη. Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο η δύναμη μας είναι η ενότητά μας, είναι η συνειδητοποίηση ότι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε καμία εταιρεία ούτε κλήση να απαντηθεί, ούτε αίτημα να διεκπεραιωθεί, ούτε πρόβλημα να λυθεί, ούτε έργο να προχωρήσει

Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας είναι υπόθεση όλων μας.
Θα είναι ένα μάθημα πως η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Πως οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται και το πιστεύουν τότε ΜΠΟΡΟΥΝ!
Ο ΜΜ δεν υπέγραψε την απόλυση του αλλά κάλεσε το σωματείο. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι!
Στέλνουμε το μήνυμα και προς την Wind πώς είτε θα μπούμε όλοι για δουλειά είτε κάνεις, πως με την οργάνωση των εργαζομένων δεν ξεμπέρδεψε!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΜ
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη ΒΙΟΜΕ