Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9/23 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Κράτος και κεφάλαιο, με όλους τους πιθανούς συνδιασμούς, κόμματα εξουσίας, αστυνομία και στρατός, εφοπλιστές και βιομήχανοι, μιντιάρχες και υπόδουλοι δημοσογράφοι, συνεχίζουν ακάθεκτοι την ολομέτωπη επίθεση εναντίον της εργατικής τάξης. Με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, το νέο αντεργατικό νόμο του ακροδεξιού Γεωργιάδη με τους δόκιμους εργαζόμενους -ες, τις συμβάσεις μηδενικών ωρών, την ποινικοποίηση της περιφρούρησης των απεργιών, όπως και με τις κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη και στην Πύλο, τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστριών, το φράχτη του Έβρου, τις εκκενώσεις καταλήψεων.

Ταυτόχρονα ο άκρατος καπιταλισμός οδηγεί στην κλιματική αλλαγή που βιώνουμε με τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και ο φονικός ολοκληρωτισμός εξαγγέλει: «δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία». Στον Έβρο 26 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο για μέρες δάσος της Δαδιάς. Στις πλημμύρες σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ άφαντο για τις ανάγκες μας, υπαρκτό και ικανότατο στους εξοπλισμούς, την καταστολή, τον έλεγχο πληθυσμών και τη βία. “Έτσι κι αλλιώς το δάσος κάποια μέρα θα καεί” όπως είπε ο Μητσοτάκης στην Κέρκυρα.

Αυτά σε συνδυασμό με τον ρατσιστικό λόγο της κυβέρνησης και την αναπαραγωγή του από τα φερέφωνα των ΜΜΕ, που βαθαίνουν την κατάσταση εξαίρεσης στην κοινωνία, στον κοινωνικό κανιβαλισμό και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα πογκρόμ και τις συλλήψεις μεταναστριών και προσφύγων από τους ακροδεξιούς φασίστες στον Έβρο, τις περιπολίες με χειροπέδες και μαχαίρια από τους “θεματοφύλακες του συντάγματος” και τη δολοφονία του Αντώνη από εργαζόμενους του πλοίου Blue Horizon της Attica group.
Για όλα αυτά αλλά και για τα χειρότερα που θέλουν να μας επιβάλλουν με τις ολοκληρωτικές πολιτικές τους, πρέπει να αγωνιστούμε συλλογικά για να δώσουμε νόημα και αξία στις ζωές μας και να προτάξουμε τα δικά μας ιδανικά της ταξικής μας αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ