Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Δήλωση στήριξης της Ναόμι Κλάιν προς τη ΒΙΟΜΕ

#VIOME is an amazing worker-run factory in Greece, a people's victory from the last global economic crisis, now under attack. So much is repression taking place under cover of crisis. We must have each other's backs.

Δήλωση του Πάνου Παπανικολάου για την αποκοπή ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ

Το γεγονός πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την επιδημία για να εφαρμόζει αυταρχικές και αντιδραστικές ενέργειες ενάντια σε κάθε υγειονομική λογική, αποδεικνύεται περίτρανα από τα συμβάντα στην ΒΙΟΜΕ.
Το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ (Θεσσαλονίκη) εδώ και χρόνια λειτουργεί συνεταιριστικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους και παράγει διάφορα είδη σαπουνιών και υγρά καθαρισμού σε προσιτές τιμές, κάτι που τόσο χρειάζεται ο λαός μας ιδιαίτερα τώρα με την επιδημία.
Χθες Δευτέρα 30/3 νωρίς τα ξημερώματα αστυνομική δύναμη με ΜΑΤ διέκοψε την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο με πρόσχημα παλιά απλήρωτα χρέη του παλιού ιδιοκτήτη με τα οποία καμία απολύτως σχέση δεν έχουν οι εργαζόμενοι που τα  τελευταία χρόνια λειτουργούν συνεταιριστικά το εργοστάσιο. Κι’ αυτό την ίδια στιγμή που 1. σε  επιχειρηματίες μεγαλοεργοδότες γίνονται διάφορες «διευκολύνσεις» στο όνομα της επιδημίας και 2. στην παραγωγή και στο εμπόριο υγρών σαπουνιών, καθαριστικών και αντισηπτικών υπάρχει αχαλίνωτη κερδοσκοπία με χαρακτηριστικά «μαύρης αγοράς» σε καιρό επιδημίας.
Καλώ την κυβέρνηση να αναιρέσει αυτήν την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια.
Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρουργός
ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ