Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα 6 Απριλίου 2015

Απόντος του Υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, παρότι ο ίδιος ενήμερος για την κατάληξη του τετραήμερου καραβανιού αγώνα και αλληλεγγύης, τη Δευτέρα το μεσημέρι στο υπουργείο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. και συμμετεχόντων διοργανωτών του καραβανιού, με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Δημοσθένη Παπασταμόπουλου και μέλη του υπουργικού επιτελείου.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. θύμισαν στους εκπροσώπους της κυβέρνησης ότι οι ίδιοι προεκλογικά είχαν ορίσει τη ΒΙΟ.ΜΕ. ως "το παράδειγμα της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας" και της αντιμετώπισης της ανεργίας και του άγριου καπιταλισμού. Στα πλαίσια αυτά έθεσαν τα πάγια αιτήματά τους και μεταξύ αυτών το αίτημα εξεύρεσης λύσης-ρύθμισης που να διασφαλίζει τη συνέχιση της αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργάτες και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αποτρέψουν εγκαίρως, πριν από οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων σε δικαστικό-νομικό επίπεδο, την όποια σκέψη της οικογένειας Φιλίππου της Φίλκεραμ Τζόνσον για πώληση της έκτασης στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. απέσπασαν τη δέσμευση του επιτελείου του κ. Σκουρλέτη για την εξεύρεση λύσης τόσο πριν την όποια απόφαση του δικαστηρίου επί του θέματος, όσο και τη συνέχιση στήριξης των εργαζομένων και του εγχειρήματός τους ακόμα και μετά από την οποιαδήποτε νομική εξέλιξη, αποκλείοντας ρητά την αποβολή των εργαζομένων από το εργοστάσιο.

Παρόντες στη συνάντηση με το επιτελείου του υπουργού Εργασίας, εκτός από τους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ., ήταν μέλη του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης { Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, Επιτροπές Αγώνα Σχολικών Φυλάκων, Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών και Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ.} που τόνισαν πως το Καραβάνι «μόλις τώρα ξεκίνησε» και πως θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων του υπουργείου  και της κυβέρνησης με την απόφαση ότι θα επανέλθει σύντομα σε περίπτωση αθέτησής τους. Η ομόθυμη απόφαση των συνδιοργανωτών του καραβανιού είναι μία: 

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με συντονισμό και αλληλεγγύη σε αμεσοδημοκρατική βάση, αδιαμεσολάβητη και ακηδεμόνευτη μέχρι την τελική νίκη. Το αγκάλιασμα των κινημάτων και των αγώνων από την ίδια την κοινωνία εγγυάται την συνέχιση αυτής της πορείας αξιοπρέπειας και της πανελλαδικής καμπάνιας. Εξάλλου, τόσο κατά τη διαδρομή του Καραβανιού, όσο και κατά τη συνάντηση με το επιτελείου του υπουργού Εργασίας  Πάνου Σκουρλέτη επαναλήφθηκε από τους εργαζόμενους ότι οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες, ότι τίποτα δεν τους χαρίστηκε και ότι θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα δίκαια αιτήματά τους.