Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

"Που πας με αυτό το μπλουζάκι, αυτήν την ημέρα"...


Καταγγελία

Φαίνεται πως για τις δυνάμεις καταστολής δεν ήταν αρκετή η επίδειξη δύναμης, βίας και καταστολής που παρακολουθήσαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο στο φοιτητικό κίνημα, όσο και στους εργαζόμενους και τη νεολαία που πορεύτηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Επιδιώκουν να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας, σε όλες τις γειτονιές και με κάθε ευκαιρία.

Το μεσημέρι της 17ης Νοέμβρη, εργαζόμενος στο μη-κερδοσκοπικό παντοπωλείο του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης "Βίος Coop"", σύρθηκε από άντρες της ασφάλειας σε σωματικό έλεγχο και προσωρινή κράτηση, με μόνο του "έγκλημα" να εργάζεται σε κοντινή απόσταση από το μπλόκο των "προληπτικών" συλλήψεων της ασφάλειας, φορώντας μάλιστα το μπλουζάκι του αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. Ο τραμπουκισμός των "οργάνων της τάξης" ήταν τόσος ώστε διαμήνυσαν στον εργαζόμενο ότι έπρεπε "να γνωρίζει όταν φοράει αυτό το μπλουζάκι, τι παθαίνει κανείς μια τέτοια ημέρα"...

Κι όταν μάλιστα ένας συνάδελφος του διαμαρτυρήθηκε συνελήφθη κι αυτός μπροστά στο παντοπωλείο και πέρασε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο αστυνομικού τμήματος, οδηγήθηκε την επομένη στον εισαγγελέα με την κατηγορία της εξύβρισης και δικάζεται την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους εργαζόμενους του "Βίος Coop" αλλά και σε όλους τους συλληφθέντες και τραυματίες συναγωνιστές που πέσαν θύματα αστυνομική βίας.
Είμαστε δίπλα τους με όλη μας τη δύναμη.

Όλοι και όλες αύριο Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Δείτε την δημόσια καταγγελία του “Βίος Coop” εδώ.