Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Χαιρετισμός στην συγκέντρωση του βόλου

Συνάδελφοι- συναδέλφισες  συναγωνιστές- συναγωνίστριες

Οι εργαζόμενοι της βιο.με. και οι αλληλέγγυοι από τις άλλες πόλεις ευχαριστούμε πολύ την εργατική τάξη του βόλου και τις συλογικοτητες που οργάνωσαν αυτή την μεγάλη συγκέντρωση, Και την φιλοξενία .

Συνάδελφοι και συναγωνιστές διοργανώθηκε ένα καραβάνι αλληλεγγύης και αγώνα που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη και περνώντας από πόλη σε πόλη και κάνοντας στάση στην Θεσσαλονίκη . σκεφτήκαμε πως η καλλίτερη  επομένη στάση θα ήταν ο βόλος. Και λόγο της ιστορίας στο εργατικό κίνημα αλλά και λόγο το ότι είναι πολύ βαρύ το τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης λόγο της κρίσης .

Έτσι αποφασίστηκε να περάσει το καραβάνι από τον βόλο.και αυτό που βλέπουμε είναι ότι όντως ο βόλος είναι η πόλη που έχει τη δύναμη να αναπτύξει ένα πολύ μεγάλο εργατικό κίνημα.
Ανεξάρτητο δυναμικό και χωρίς αγκιστρώσεις από την γραφειοκρατία.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές το καραβάνι ξεκίνησε και δεν γυρίζει πίσω. Πρέπει να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο της Bιο. Με.
Και η προσπάθεια μας είναι να γίνει με τον απλό και νόμιμο τρόπο το να υπάρξει πολιτική βούληση και να λυθεί το θέμα , και αυτό θέλουμε να το πετύχουμε πιέζοντας πολιτικά και αγωνιστικά τους αρμόδιους.
Και αν τα καταφέρουμε  δενειναι ότι απλός θα λειτουργήσει μια μονάδα κουτσά στραβά. Αλλά ότι ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία καθεστώτος τέτοιων επιχειρήσεων . των συνεταιριστικών εργατικών επιχειρήσεων.

Δηλαδή με πλήρη εργατικό έλεγχο της παραγωγής και εργατικό έλεγχο στην διοίκηση της επιχείρησης. Με άμεση ανάκληση στο δ.σ. της εταιρίας και έλεγχο των προαχθέντων της διοίκησης .
Και πως θα το πετύχουμε; λένε συχνά πυκνά πως δεν παράγουμε , δεν είμαστε παραγωγικοί και πως αυτό είναι το πρόβλημα  μας . εεε θα τους πούμε πως αυτό θέλουμε να παράγουμε!! Και αναλαμβάνουμε την εύθηνη για αυτό και την διαχείριση ενός εργοστασίου παραγωγικού .
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν το κρυφό μιλάμε αλλά το φωνάζουμε πως αφού δεν μπορείτε εσείς ! εμείς μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε και να πετάξουμε στο περιθώριο αυτούς που μας καθόταν στο σβέρκο τόσα χρόνια και μας έπιναν το αίμα .

Συνάδελφοι και συναγωνιστές οι εργαζόμενοι της βιο. Με . δεν έχουμε μόνο την εύθηνη να λειτουργήσουμε μόνο μια παραγωγική μονάδα . αλλά να ανοίξουμε τον δρόμο ώστε να γίνουν τα κατελημενα εργοστάσια η αρχή για μια άλλη οικονομία .
Μια οικονομία που θα λειτουργεί προς όφελος αυτών που παράγουν και όχι απλά διαχειρίζονται τα κέρδη. Έχουμε χρέος να νικήσουμε και θα τα καταφέρουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου