Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης

Θεσσαλονίκη, 18/5/2015

Την Κυριακή 17 Μαϊου 2015 πραγματοποιήθηκε στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. η ανοιχτή συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι από την ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, την ΕΛΒΟ, τους σχολικούς φύλακες, τον Καφεναι, την Κόκα-Κόλα και τη ΒΙΟ.ΜΕ καθώς και μέλη αλληλέγγυων συλλογικοτήτων και αγωνιστές/τριες.

Μετά από πλούσια συζήτηση η συνέλευση κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

  • Έναρξη πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης γύρω από τους βασικούς στόχους του Καραβανιού με ημερομηνία κατάληξης τη Πανελλαδική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου, Κυριακή, στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Στόχος η πανελλαδική καμπάνια να φτάσει σε εργατικούς και κοινωνικούς χώρους που μέχρι σήμερα το κάλεσμα του Καραβανιού είναι αποσπασματικό ή λείπει εξολοκλήρου.
  • Έκδοση κειμένου - καλέσματος και αφίσας που θα συνοδεύει την πανελλαδική καμπάνια, με τους βασικούς στόχους και τις δράσεις που εξυπηρετεί το Καραβάνι, αλλά και ενημέρωση για τις διεκδικήσεις κάθε επιμέρους κοινωνικού αγώνα που συμμετέχει σε αυτό.
  • Να προτείνει στη συνέλευση εργαζομένων της ΕΡΤ3  τη διοργάνωση μόνιμης τηλεοπτικής εκπομπής του Καραβανιού στην ΕΡΤ3.
  • Διοργάνωση διαδήλωσης με κεντρικό σύνθημα: "Δεν διαπραγματευόμαστε τις κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες" την Πέμπτη 4 Ιουνίου, 7 μ.μ. από την Καμάρα με κατάληξη στο Υπουργείο.
  • Νέα συνέλευση για την διοργάνωση της διαδήλωσης αλλά και ελέγχου της πορειας της καμπάνιας την Τρίτη 2 Ιουνίου, 7 μ.μ. στην ΕΡΤ3, Λ.Στρατού.

Θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα εξορμήσεων τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ