Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ και το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης»


Τα εργοστάσια κι όλη η εξουσία στους εργάτες

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρικής της Φιλκεράμ Τζόνσον που πτώχευσε) που παραμένουν 15 και πλέον μήνες απλήρωτοι, περιφρουρώντας το εργοστάσιο, κι έχουν αποφασίσει να περάσει η βιομηχανική μονάδα στα χέρια τους, κάτω από το δικό τους έλεγχο και διοίκηση με κεντρικό σύνθημα «Τα εργοστάσια στους εργάτες», ως απάντηση στη μαζική ανεργία και ανέχεια.  

Το ΕΕΚ στηρίζει την πρόταση των εργατών για το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης». Μια πρόταση που ξεπερνάει τα εμπόδια που ορθώνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και βρίσκει ολοένα μεγαλύτερη απήχηση σε μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος που προτάσσουν την αυτό-οργάνωση των εργαζομένων και ανέργων ενάντια στα αφεντικά, την κυβέρνηση των Τροϊκανών, το αστικό κράτος, τους φασίστες, τους εργατοπατέρες .

Η επέκταση του αγώνα και η ενότητα της εργατικής τάξης είναι προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τη τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους δεσμοφύλακες της ΕΕ και του ΔΝΤ που με τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής σπρώχνουν την εργατική τάξη κι όλο τον λαό στην εξαθλίωση.
Με εργοστάσια βιομηχανικά πτώματα, άλλα στα πρόθυρα του λουκέτου, χιλιάδες εργάτες εγκλωβισμένους στις πτωχευτικές διαδικασίες, απλήρωτους, με μισές μέρες δουλειά, πολύ περισσότερους στον εφεδρικό στρατό εργασίας ή με νέες δουλεμπορικές μορφές εργασίας, όπως η αποκαλούμενη «κοινωφελής εργασία» μέσω ΜΚΟ, απαιτείται μια απάντηση πέρα κι έξω από τη χρεοκοπία των καπιταλιστών, τις 24ωρες απεργιακές τουφεκιές των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Το ΕΕΚ παλεύει για τη συσπείρωση της εργατικής τάξης τοπικά και πανελλαδικά σε ανεξάρτητα κέντρα αγώνα όλων των μαχόμενων εργατών και ανέργων για να ξεπεράσουμε το σαμποτάζ των αγώνων από τους καρεκλοκένταυρους της γραφειοκρατίας, για να δώσουμε τις μεγάλες μάχες για δουλειά, ψωμί, ελευθερία, αξιοπρέπεια, ζωή. Για την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας που θα σαρώσει Μνημόνια, κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ κι όλο το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό  σύστημα, για να ανοίξει μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση, για μια κοινωνία χωρίς  ταξική εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο στην Ελλάδα, την Ευρώπη, σ’ όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας και το εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ πρέπει να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα  στην συνολική πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την  αποτροπή της κοινωνικής καταστροφής που αντιμετωπίζουμε με ένα επαναστατικό, σοσιαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από τη καπιταλιστική κρίση ώστε τα εργοστάσια, ο παραγόμενους πλούτος, ολόκληρη η εξουσία να περάσουν από τα νύχια των διεθνών τοκογλύφων και της κεφαλαιοκρατίας στα χέρια των εργατών.

Όλοι στο πλευρό των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ!
Το Καραβάνι  αγώνα και αλληλεγγύης είναι υπόθεση του λαού. Εμπρός να γίνει το Καραβάνι της κοινωνικής μας χειραφέτησης από την βαρβαρότητα!


23/9/2012
Η ΚΕ του ΕΕΚ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ